Svet

13.05.2016. 22:18

Beta/AFP

Autor: Nova Ekonomija

Evropska komisija otvara nove istrage o čeliku uvezenom iz Kine

Svet

13.05.2016. 22:18

Evropska komisija najavila je otvaranje nove istrage o određenim vrstama čelika uvezenim iz Kine, za koje se sumnja da su odvojene subvencije čime se koči slobodna konkurencija na svetskom tržištu.

Više od polovine istraga ovog tipa koje Brisel pokreće o uvozu čelika odnose se na Kinu. 

Ova istraga oko mogućih subvencija za toplo valjani čelik odgovor je na žalbu koju je 31. marta uložilo evropsko udruženje za čelik Eurofer, navodi službeni list EU.

U Briselu se održava sastanak ministara spoljne trgovine evropske dvadesetosmorice o jačanju odbrambenih trgovinskih mera, što je osetljiva tema u jeku čelične krize u Evropi koja je dovela do gubitka hiljada radnih mesta. Evropska Komisija ima devet meseci da odluči da li će uvesti antidamping mere za proizvode koji se ispituju. 

Trenutno se vodi deset istraga povodom sumnji o kršenju konkurencije za proizvode od čelika, od čega je sedam iz Kine. 

Već postoji 37 mera protiv dampinga ili protiv subvencija, rekla je portparol komisije Margaritas Šinas. Od tih 37 mera 15 se odnosi na kineski čelik.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

  1. Bravo! Naprednjaci idu samo napred! Sve čestitke Bobanu koji nas informiše o svemu šta se dešava u Šapcu. Bravo za razgovore sa građanima Grada Šapca! Živela Srbija, Živeo Šabac!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.