Svet

16.05.2016. 10:07

B92

Autor: Nova Ekonomija

Autom prešao milion milja, pa od proizvođača dobio novi na poklon

Svet

16.05.2016. 10:07

Vlasnik Toyote Tundre, koji je svojim pik-ap vozilom uspeo da pređe milion milja (1,6 miliona km), nagrađen je od fabrike potpuno novim automobilom iste marke.

Amerikanac Viktor Šepard prevalio je razdaljinu od milion milja u periodu od devet godina, a godišnje je prosečno prelazio nešto više od 110 hiljada milja ili 180 hiljada km. Iako je ovolika kilometraža zaista impresivna, pik-ap je i dalje u izvanrednom stanju, sa originalnim motorom i menjačem, zahvaljujući pre svega redovnom održavanju. 

Za 9 godina, posetio je servis 117 puta, uglavnom zbog regularnih promena ulja i drugih delova čiju zamenu fabrika preporučuje nakon određenog broja km.

„Pik-ap je u sjajnom stanju! Osim par sitnijih oštećenja na karoseriji, izgleda kao nov. Čak i sedišta izgledaju gotovo isto kao kada sam ga kupio“, pohvalio se Šepard. 

Toyota nije propustila ovakvu priliku za marketing, pa je ponosnom vlasniku kao nagradu poklonila novu Tundru. U japanskom proizvođaču kažu da će zauzvrat preuzeti stari automobil i rasklopiti ga da bi videli kako su se pojedini delovi pokazali nakon milion milja vožnje.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.