Svet

16.05.2016. 14:20

N 1

Autor: Nova Ekonomija

Petao iz Trebinja nosi jaja neobičnih oblika i boja

Svet

16.05.2016. 14:20

Ranko i Zora Boljanović iz trebinjskog naselja Hrupjela kupili su petla, a dobili i kokošku. Naime, njihov petao nosi jaja i to neobičnih oblika i boja.

Ranko Boljanović kaže da je pevca starog godinu dana kupio pre šest meseci, a da je posle nekog vremena primetio da se petao čudno ponaša.

„Do pola dana je bio muško, a drugi deo dana žensko“, rekao je Boljanović dodavši da je petao ujutru vrlo nemiran i kokodače kao kokoška, a poslepodne kukuriče i šepuri se po dvorištu.

Kaže da su prvo petlovo jaje mislili da je od koke, iako je bilo neobičnog, duguljastog oblika. Da pevac nije „pravo muško“ Ranko i njegova supruga primetili su kada su videli da leže u kokošje gnezdo.

„Videli smo da leže u jedno udubljenje u kokošinjcu. Kada bi legao udubljenje bi bilo prazno, a kada pevac ode ostane jaje“, kaže Ranko i navodi da njihov petao ne nosi često jaja, pa tako prođe i po 10-15 dana dok ne snese novo.

Boljanovići kažu da petlova jaja nemaju žumance, a prilikom kuvanja belanca budu normalna.

„Ne konzumiramo ih u ishrani, dok se ne utvrdi o čemu je reč“, kažu Boljanovići.

Ranko ističe da njegov pevac živi „moderan život“ i da ga koke ne interesuju mnogo, a da je već postao atrakcija za ceo grad. Samo se nada da koke, na čija jaja se oslanja, neće početi da mu kukuriču po dvorištu.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.