Srbija

19.05.2016. 09:39

Danas

Autor: Nova Ekonomija

EU, Savet Evrope i OEBS se zainteresovali za talas otkaza u RTV

Srbija

19.05.2016. 09:39

Evropska unija, Savet Evrope i OEBS zainteresovali su se za talas smena urednika u Radio-televiziji Vojvodine (RTV), a kako je objavio Danas narednih dana u Beogradu bi trebalo da se desi sastanak povodom događaja na javnom servisu Vojvodine.

Posle smena direktora programa, ostavke generalnog direktora i glavne i odgovorne urednice Prvog programa, smene su uručene urednicima informativnih emisija. Danas nezvanično saznaje da će iz programske šeme Dnevnika u pet biti izbačeno uključenje emisije Pravi ugao Ljubice Gojgić.

Emisija Radar, čija je urednica Marina Fratucan, jedna je od onih emisija koja je na sastanku sa novim rukovodstvom označena kao neuravnotežena, pristrasna i neprofesionalna, ali kako je rekla listu, ovi epiteti ostali su neobrazloženi.

Novinarka informativne redakcije RTV Vanja Đurić rekla je Danasu da su svi urednici smenjeni sa slično lošom argumentacijom kao i u slučajevima programskog direktora Slobodana Arežine i generalnog direktora Srđana Mihajlovića – da do sada nisu ostvarivali funkciju javnog servisa, da nisu izveštavali profesionalno i izbalansirano i da oni žele da promenama to postignu.

Rekli su nam i da smo emitovali „naručene izveštaje“, što mi tvrdimo da nije tačno, rekla je Đurić.

Čak 77 zaposlenih na RTV je poslalo pismo javnosti u kojem protestuju zbog smena već u prvoj nedelji rada rukovodstva, ističu zabrinutost i upozoravaju javnost da je opstanak RTV doveden u pitanje.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

  1. Još jedna tehno-ekonomska glupost levo liberalnih promotera. Umesto da se opredele za neki vid nuklearne energije koja je najjeftinija i ekološki veoma prihvatljiva, bacaju se pare na vetroparkove. Takva struje je preskupa i subvencionira se iz budžeta, a to nije put za budućnost. Samo mafija ima koristi. Za Rio Tinto su se pobili za 400 hektara zauzeća (možda opravdano, a možda i ne), a koliko hektara zauzimaju vetroparkovi? Ne vidim ni ekološki, ni estetski, a kamoli ekonomski – bilo kakvo opravdanje za ovu skupu energiju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.