Srbija

19.05.2016. 11:30

Beta

Autor: Nova Ekonomija

Javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava za unapređenje romske zajednice

Srbija

19.05.2016. 11:30

Razvojni program Evropski PROGRES objavio je danas javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava organizacijama civilnog društva koje se bave unapređenjem položaja romske zajednice u Srbiji.

Kako je navedeno u saopštenju, pravo učešća na konkursu imaju romske i druge organizacije civilnog društva, kao i romske asocijacije sa dokazanim iskustvom u sprovođenju projekata usmerenih na Rome.

Dodaje se da svaka organizacija može da podnese samo jedan predlog projekta i svakom podnosiocu projekta može biti dodeljen samo jedan grant u vrednosti od najmanje 2.000 evra, a najviše 10.000 evra bespovratne pomoći u dinarskoj protivvrednosti.

Kako je navedeno, organizacije i udruženja moraju biti registrovane u jednoj od 34 lokalne samouprave obuhvaćene Programom ili sa sedištem izvan navedenih opština uz obavezno partnerstvo sa srodnim organizacijama u jednoj od 34 programske opštine.

Opštine obuhvaćene Programom su Novi Pazar, Ivanjica, Nova Varoš, Priboj, Prijepolje, Raška, Sjenica i Tutin, Prokuplje, Blace, Žitoradja, Kuršumlija, Leskovac, Bojnik, Vlasotince, Lebane, Medvedja, Crna Trava, Vranje, Bosilegrad, Bujanovac, Vladičin Han, Preševo, Surdulica, Trgovište, Brus, Aleksinac, Gadžin Han, Doljevac, Merošina, Svrljig, Babušnica, Bela Palanka i Knjaževac.

Sredstva će biti odobrena samo za predloge projekata koji se odnose na ciljeve i konkretne mere navedene u Strategiji za socijalno uključivanje Roma i Romkinja.

Konkurs je otvoren do 4. jula 2016. godine, a informacija o pozivu i detaljna dokumentacija za prijavljivanje dostupni su na veb sajtu: http://www.europeanprogres.org/pozivi/sr/.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.