Srbija

20.05.2016. 09:55

Fonet

Autor: Nova Ekonomija

Skat: Investitori izbegavali Srbiju iz straha da sudovi neće da rade svoj posao

Srbija

20.05.2016. 09:55

Ambasador SAD u Beogradu Kajl Skat izjavio je da je prva stvar koja je važna za investitore iz njegove zemlje da ekonomija u Srbiji treba da se brže razvija, a da je druga bitna stvar dobar pravosudni sistem.

„Treba imati pravosudni sistem gde će ugovori biti poštovani i gde se, ako ima problema, može obratiti sudu“, rekao je Skat novinarima posle sastanka sa predstavnicima Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED). On je dodao da su se investitori do sada bojali da sudovi neće da rade svoj posao.

Skat je rekao da je na sastanku sa predstavnicima NALED razgovarao o napretku u fiskalnoj i monetarnoj politici, i ukazao koje još probleme treba rašiti, i tome može da doprinese nova Vlada Srbije.

Predsednik Upravnog odbora NALED Branislav Nedimović je istakao da su lokalne samouprave učinile mnogo za razvijanje sistema elektronske uprave, i da je o toj temi danas razgovarano.

Nedimović je zahvalio SAD i njihovoj agenciji za razvoj USAID na pomoći u uvođenju elektronske uprave u Srbiji, i izrazio nadu da će taj proces zaživeti.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.