Srbija

05.06.2016. 13:11

Tanjug

Autor: Nova Ekonomija

U Srbiji se dnevno zatvori po osam lokala zbog poreskih prekršaja

Srbija

05.06.2016. 13:11

U Srbiji je, u prvih pet meseci ove godine, svakog dana u proseku privremeno zatvarano osam lokala jer nisu izdavali fiskalne račune ili nisu prijavljivali radnike, rečeno je Tanjugu u Poreskoj upravi Srbije.

„Kao jedan od efikasnih vidova borbe protiv sive ekonomije Poreska uprava kontroliše evidentiranje prometa preko fiskalnih kasa na teritoriji cele Srbije, a u objektima se istovremeno proverava i radnopravni status angažovanih radnika“, navode u Poreskoj upravi.

Uobičajeno za ovo doba godine, pojačane su kontrole na turističkim lokacijama, a prethodnih dana posebno su kontrolisani ugostiteljski objekti u banjama, objašnjavaju u toj instituciji.

U Sokobanji su, primera radi, prošle nedelje privremeno zatvorena tri ugostiteljska objekta u kojima je utvrđeno da sav promet nije evidentiran preko fiskalne kase, kao i da angažuju neprijavljene radnike. Tri objekta su privremeno zatvorena i u Niškoj banji, zbog nepoštovanja istih poreskih propisa.

Od početka godine zaključno sa 31. majem, tokom kontrola prometa preko fiskalnih kasa kod poreskih obveznika koji pružaju ražličite vrste usluga – restorani, kafići, noćni klubovi, splavovi, prodavnice, benzinske stanice, auto- perionice…

Nepravilnosti su utvrđene kod 1.195 obveznika, navode poreznici, dodajući da su ovi objekti privremeno zatvoreni, a protiv odgovornih lica su podneti zahtevi za pokretanje prekršajne odgovornosti.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.