Lifestyle

04.05.2023. 14:25

Nova ekonomija

Autor: Nova ekonomija

Posetite Festival ruske salate

Ilustracija: Nova ekonomija

Lifestyle

04.05.2023. 14:25

Dušan Šaponja i Dušan Čavić, autori emisije „Marka Žvaka“

NE logo za pitanje u intervjuuŠta je to što je potpuno van fokusa, a zaslužuje svu našu pažnju i poštovanje?

Dušan Čavić: Potpuno van fokusa beogradske javnosti je odlazak na Kosmaj. Ali ne u neku kafanu, nego u šumu, da se šeta prirodom, vidi pokoji srndać ili srna i bere sremuš. Ide se od polovine marta do polovine aprila, parkira se kod fudbalskog terena i zađe u šumu. Van fokusa je i picerija Bosiljak u Bežanijskoj ulici gde se trenutno jedu najbolje pice u gradu. Majstor je četiri godine radio u jednom seocetu podno Napulja i briljira tehnikom razvlačenja napolitanskog testa. Van fokusa je Đorđe Branković aka Ah Ahilej. Sva njegova dela, posebno serijal Opšte mesto na divan način sublimiraju duh i mentalitet našeg naroda. Delo Jovana Cvijića – Psihičke osobine južnih Slovena. Pisano je pre 100 godina, osobine su tamo gde su i bile. I nikako ne propustiti, u Pančevu se tradicionalno održava Festival ruske salate. Lude kreacije.

Dušan Šaponja: Društveni centar „AKAB Okretnica“ (ispod Pančevačkog mosta). To je kolektivni prostor za druženje, organizovanje, igru, diskusije, radionice i sve što uključuje solidarno samoorganizovanje. Skupština donosi sve odluke od značaja za ceo prostor.

Manifestacija – HALI GALI veče u Drugstore Beograd, koncerti mladih domaćih bendova, očekujem sa nestprljenjem i novu HALI GALI kompilaciju.

Ljudi – Slikari Bujišići iz Šapca, Dušan (otac) i Goran (sin) su nas oduvali svojom umetnošću, ali i nazivima slika! Šta su sve naslikali, kako nazvali i kako ostatak porodice reaguje na ovu umetnost… Doslovno ludilo u koloru! Snimali smo ih za „Marka Žvaku“.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.