Svet

01.07.2016. 10:03

24sata.hr

Autor: Nova Ekonomija

Pijan dao veliku napojnicu restoranu, ujutru tražio novac nazad

Svet

01.07.2016. 10:03

Za jednog pijanog gosta tajlandskog restorana u Koloradu veče je bilo prilično veselo. Naime, on je nesebično delio napojnice, ali je ujutro zažalio. Sutrdan se vratio u restoran i molio je da mu vrate njegov novac.

Pijani gost je nagradio konobare jednog tajlandskog restorana u Koloradu s napojnicom od čak hiljadu dolara. Osoblje je bilo van sebe od sreće i odlučili su međusobno da podele napojnicu. Šef restorana je bio oduševljen, ali ipak nešto oprezniji od osoblja pa im je savetovao da još ne dele novac nego da sačekaju da prođe jedan dan. Anonimni gost je ujutro zažalio zbog svoje odluke i posramljen otišao do restorana tražiti da mu vrate novac. Rekao je da je mislio da daje sto, a ne hiljadu dolara. 

„Stvar je reputacije i ponosa. Nismo ni trena razmišljali da li treba da mu vratimo novac. Bilo nam je žao osoblja koji su se veselili napojnici, ali znamo da smo uradili ispravnu stvar” rekli su vlasnici restorana. 

Gostu je novac vraćen, a on im je ostavio sto dolara i izvinio se za celu situaciju.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

  1. Licencirani računovođa (kao i onaj bez licence) ako poznaje svoj posao ovaj propis vrlo jednostavno zaobilazi a da ostaje u skladu sa zakonom (ako ne želi da se upiše u registar). Ako ne poznaje propise ne treba ovim poslom da se bavi. Što se tiče sticanja profesionalnog zvanja, trenutno rešenje je jedino održivo

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.