Svet

18.07.2016. 15:20

Cnet

Autor: Nova Ekonomija

Google Play donosi veliku novost korisnicima

Svet

18.07.2016. 15:20

Od ovog meseca Android korisnici moći će sa članovima porodice da dele Google Play sadržaj koji su prethodno platili.

Google će uskoro predstaviti Google Play Family Library plan koji će korisnicima omogućiti deljenje aplikacija i multimedijalnih sadržaja s najviše šest osoba, piše CNET. 

To znači da će sve aplikacije, video igre, filmove i muziku koju kupi vlasnik glavnog naloga moći da koriste i svi ostali koje je prijavio unutar porodice, bez dodatnih troškova naplate. Vlasnik glavnog naloga moći će da ukloni ili sakrije određeni sadržaj, kako ne bi bio dostupan deci ili vidljiv ostalim članovima. 

Iako je trenutno samo reč o glasinama, za očekivati je da će Google zaista i uvesti ovu opciju koja uveliko podseća na Appleov Familiy Sharing plan predstavljen 2014. godine. Google Family Library prvi je put primećen u maju, u developer dokumentima, iako ni tada nije objavljeno više detalja. 

Trenutno nema saznanja hoće li usluga odmah biti dostupna svim korisnicima ili će se postupno širiti po državama i regijama, ali više informacija očekujemo uskoro.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.