Svet

27.07.2016. 08:40

Beta

Autor: Nova Ekonomija

Teško bolesnom dečaku ispunili želju da postane đubretar

Svet

27.07.2016. 08:40

Jednom teško obolelom američkom šestogodišnjaku ostvario se san – celog dana je bio đubretar i obilazio grad odnoseći smeće.

Itan Den se u fluoroscentnom zeleno-žutom i s kapom posebno napravljenom za njega ukrcao u kamion za odnošenje smeća i bio na čitavoj ruti kroz Sakremento gde su ga duž ulica pozdravile stotine ljudi koji su znali da će mu tog dana biti ispunjena želja.

Sem Turman, vozač kamiona, rekao je da se „ni špahtlom“ ne bi mogao skinuti osmeh s Itanovog lica.

„Izgledao je kao da otvara prvi poklon u božično jutro“, rekao je vozač.

Kada je kamion stao kod jedne grupe kontejnera, prolaznik je pitao Itana šta mu se najviše sviđa, a dečak je odgovorio „Odnošenje smeća“.

Posle čitave smene s komunalcima, Itan je dan završio na zabavi kod Skupštine Kalifornije gde su ga pozdravile stotine ljudi.

Dečaku koji boluje od cistične fibroze, neizlečivog genetskog poremećaja pluća i drugih organa, želju je ostvaila Fondacija „Poželi želju“.

Itan obožava đubretare i njihove kamione za odnošenje smeća. Spava na jastuku na kojem je odštampana slika kamiona za smeće, igra se modelima istih takvih kamiona, čak je i lajt-motiv njegovog šestog rođendana bio – kamion za odnošenje smeća.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.