2020

06.05.2020. 11:01

AstraZeneca

Autor: Nova Ekonomija

AstraZeneca donirala 7 miliona dinara zdravstvenom sistemu

Predstavništvo kompanije AstraZeneca u Srbiji je brzo reagovalo i dalo značajan doprinos u iznosu od 7 miliona dinara kroz donaciju medicinskih aparata, zaštitne opreme i lekova zdravstvenim institucijama Republike Srbije. Prioritet...

AstraZeneca

2020

06.05.2020. 11:01

Predstavništvo kompanije AstraZeneca u Srbiji je brzo reagovalo i dalo značajan doprinos u iznosu od 7 miliona dinara kroz donaciju medicinskih aparata, zaštitne opreme i lekova zdravstvenim institucijama Republike Srbije. Kompanija neće koristiti nijedan vid pomoći kroz propisane mere Vlade Republike Srbije.

Prioritet zaposlenih u farmaceutskoj kompaniji AstraZeneca je da obezbedimo kontinuirano snabdevanje pacijenata lekovima a takođe i da sačuvamo zdravlje svih naših zaposlenih kao i zajednice u kojoj živimo. Naš odgovor na pandemiju i borbu protiv virusa COVID-19 je konkretan kako na nacionalnom tako i u međunarodnom okviru.

Kao jedna od vodećih farmaceutskih kompanija u svetu, preduzeli smo i brojne konkretne korake i na međunarodnom planu. Pored toga što je posvećena razvoju COVID-19 vakcine u saradnji sa Univerzitetom u Oksfordu, sto je na globalnom nivou objavljeno prošle nedelje, kompanija je takođe posvećena pronalaženju pravih rešenja za lečenje ove bolesti kod već zaraženih kako bi se izbegao razvoj teške kliničke slike, komplikacija i smrtnog ishoda. Ovo uključuje ispitivanje lekova koji se već nalaze na tržištu i odobreni su za druge indikacije a na osnovu mehanizma dejstva i rezultata iz dosadašnjih ispitivanja i realne kliničke prakse se veruje da će pokazati kliničku korist kod obolelih od COVID-19.

 Pored toga što se ulažu značajni naučni resursi u borbi protiv bolesti, od početka izbijanja pandemije AstraZeneca je na globalnom nivou dala finansijski doprinos zdravstvenim organizacijama širom sveta, donirajući lekove i zaštitnu opremu.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.