2020

18.03.2020. 12:15

CarGo

Autor: Nova Ekonomija

CarGo – Studentski volonterski servis počeo sa radom

  Vučić: Bake i deke, niste sami, mi smo uz vas    Studenti volonteri sa više fakulteta, koje je okupilo udruženje građana CarGo danas su započeli akciju tokom koje će dostavljati porudžbine najstarijim i najugro...

Foto: CarGo

2020

18.03.2020. 12:15

 Vučić: Bake i deke, niste sami, mi smo uz vas 

 

Studenti volonteri sa više fakulteta, koje je okupilo udruženje građana CarGo danas su započeli akciju tokom koje će dostavljati porudžbine najstarijim i najugroženijim sugrađanima kako bi u periodu vanrednog stanja ostali u svojim domovima i zaštitili sebe od posledica Korona virusa.

 Aleksandar Vučić, predsednik Udruženja građana CarGo apelovao je na starije i najugoženije građane da ostanu kod kuće i da poštuju odluke nadležnih organa jer neće biti sami, već će CarGo servis na točkovima biti uz njih.

 „CarGo je čuo apele države i zato smo stavili na raspolaganje građanima sva sredstva, svu infrastrukturu, prostore, opremu, automobile, a studenti su nam se pridružili i nesebično krenuli u akciju pomaganja starijima i ugroženima”, istakao je Vučić.

 On je dodao da najugroženiji sugrađani mogu da se jave svakog dana do 12 časova i poruče šta im je potrebno od osnovnih životnih namirnica, a da se dostava radi istog dana od 12 do 18 časova.

 „Obezbedili smo neophodnu opremu za zaštitu, kako bismo zaštitili i mlade i sugrađane kojima će se dostavljati namirnice. Automobili se dezinfikuju više puta dnevno, studenti imaju maske, rukavice i sve je organizovano na najvišem nivou uz poštovanje svih propisa”, rekao je predsednik CarGo i pozvao kompanije da se pridruže akciji i pokažu solidarnost.

 Marija Milić studentkinja završne godine Više medicinske škole odazvala se pozivu za pomoć i dodala da je njena dužnost jer se za to i školuje da pomaže građanima i da je ovo trenutak da se svi studenti uključe i olakšaju život najstarijima.

 U CarGo volonterskom centru se nalazi 30 studenata, a Nemanja Antonijević sa Pravnog fakulteta je pozvao kolege da se jave kako bi pomogli i uradili nešto lepo za sve bake i deke koji moraju da budu u svojim kućama.

 „Svi mogu da se jave na društvenim mrežama Foruma studenata prava, zatim Savezu studenata rudarsko geološkog falulteta i ostalim organizacijama”, kazao je Antonijević.

 Svi stari i ugroženiji sugrađani mogu da se jave svakog dana na brojeve telefona 064/4017-829, 060/8374-064, 060/8374-092, 069/8061-745 i 061/1744-353, nakon čega će istog dana biti organzovana dostava potrebnih namirnica i lekova.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.