Carlsberg Srbija donirao 5 miliona dinara zdravstvu

Pixabay

Kompanija Carlsberg Srbija donirala je pet miliona dinara nekim od vodećih zdravstvenih institucija u Srbiji kako bi pomogla suzbijanje epidemije izazvane virusom Covid-19. Novčana sredstva u vrednosti od po 2,5 miliona dinara donirana su Kliničko bolničkim centrima „Zvezdara“ i „Zemun“ i biće utrošena za nabavku neophodne medicinske opreme. 

„Situacija u kojoj se nalazimo predstavlja veliki izazov za celo društvo i zato je važno da svi zajedno budemo solidarni i učinimo koliko smo u mogućnosti da izađemo iz nje jači. Radujemo se danima kada ćemo ponovo moći da se družimo, ali sada je vreme da ostanemo kod kuće i time sačuvamo sebe i druge. “, istakli su u kompaniji Carlsberg Srbija.

Da podsetimo, sredinom marta Carlsberg Fondacije izdvojile su više od 13,8 miliona dolara kako bi pomogle borbu protiv globalne pandemije. U cilju jačanja zdravstvenih kapaciteta na lokalnom nivou, kompanija Carlsberg Srbija nedavno je donirala maske i dezinfekciona sredstva Domu zdravlja u Bačkoj Palanci, na čijoj teritoriji je smeštena pivara.

Od pojave epidemije u našoj zemlji, Carlsberg Srbija je usvojila niz strogih mera postupanja u pogledu zaštite zdravlja zaposlenih i njihove bezbednosti na radu. Kompanija je svojim zaposlenima obezbedila uslove za rad od kuće, za sve pozicije gde je to moguće, dok je od sredine aprila, u piku epidemije, većinski deo proizvodnih operacija u pivari u Čelarevu privremeno obustavljen. Za zaposlene čiji je dolazak neophodan zbog održavanja minimalnog procesa rada, preduzete su sve mere zaštite poput obaveznog nošenja zaštitne opreme, merenja temperature i redovne dezinfekcije svih radnih površina i prostorija.

Suočeni sa zdravstvenom krizom, drugačijom od bilo koje druge u našem životu, Carlsberg Srbija apeluje na sve građane, uključujući svoje zaposlene, kupce i potrošače, da sarađuju i rade zajedno.


Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.