2020

05.05.2020. 15:48

Fond B92

Autor: Nova Ekonomija

Komercijalna banka i Fond B92 zajedno za bebe i u borbi protiv virusa korona

Bolnici za ginekologiju i akušerstvo Kliničko - bolničkog centra „Dr Dragiša Mišović – Dedinje“ isporučen je stacionarni inkubator čija je vrednost 999.600 dinara. Inkubator je deo velike donacije Komercija...

Fond B92

2020

05.05.2020. 15:48

Bolnici za ginekologiju i akušerstvo Kliničko – bolničkog centra „Dr Dragiša Mišović – Dedinje“ isporučen je stacionarni inkubator čija je vrednost 999.600 dinara. Inkubator je deo velike donacije Komercijalne banke koja se priključila humanitarnoj akciji Fonda B92 u cilju podrške zdravstvenom sistemu Srbije i borbi protiv virusa korona. Ovo je bio i odgovor na apel ove bolnice, kojoj je bio neophodan inkubator zbog novih potreba vezanih za pandemiju, promenu načina rada i moguće izazove. 

Komercijalna banka je dugogodišnji saborac Fonda B92 u akciji „Zajedno za bebe“, a ovom prilikom za pomoć zdravstvenim institucijama Srbije izdvojila je ukupno 2.427.600 dinara. Od ovog iznosa, pored kupovine inkubatora nabavljeno je i 100 maski za neinvazivnu ventilaciju koje mogu da se sterilišu i koriste po nekoliko puta. Po 25 komada ovih maski isporučeno je u četiri kovid bolnice – KBC „Dr Dragiša Mišović“,  KBC „Zemun“, Infektivnu kliniku i Kliniku za pulmologiju KCS.

Predsednik UO Fonda B92 i direktor Srpskog filantropskog foruma Veran Matić posetio je danas KBC „Dr Dragiša Mišović“ kako bi zvanično uručio donaciju. 

„Fond B92 je u akciji „Bitka za bebe” do danas nabavio 219 inkubatora za porodilišta u Srbiji  i 35 za porodilišta u Bosni i Hercegovini. Komercijalna banka je u našoj zajedničkoj akciji donirala do sada pored ostalog 11 inkubatora. Ovo je važan doprinos preživljavanju prevremeno rođenih beba i uspešnijem lečenju beba sa zdravstvenim problemima. Siguran sam da ćemo zajedno raditi i dalje sa istim ciljem jer i tokom pandemije vidimo koliko je važno imati svu neophodnu medicinsku opremu“, istakao je Veran Matić prilikom primopredaje donacije.

Od početka epidemije virusa korona, kroz ovu bolnicu prošlo je više od 140 pacijenata koji su bili pozitivni i negativni na virus,  a obavljeno je i 34 kovid prođaja. 

Upravnica Bolnice za ginekologiju i akušerstvo KBC „Dr Dragiša Mišović – Dedinje“ ass. dr Slađana Mihajlović zahvalila se na velikodušnoj donaciji inkubatora za Odeljenje neonatologije u ovoj bolnici: „Bolnica za ginekologiju i akušerstvo KBC „Dr Dragiša Mišović – Dedinje“ je jedina bolnica gde se trenutno leče i porađaju isključivo trudnice obolele od kovida-19 i kao takva je imala povećanu potrebu za dodatnom opremom, a pre svega za inkubatorima. Vaša donacija je naš posao u ovoj vanrednoj situaciji i otežanim okolnostima učinila znatno lakšim. Zahvaljujem se u ime kolektiva, u svoje lično ime, u ime majki i svih novorođenih beba koje će biti još bolje zbrinute zahvaljujući vama“

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.