2020

26.03.2020. 12:23

MOL Grupa

Autor: Nova Ekonomija

Mol grupa pravi tečnost za dezinfekciju

Stižu preko potrebni dezificijensi za radnike MOL stanicama MOL Grupa započela je novu proizvodnju dezinfekcijskih tekućina za ruke i površine kako bi se nadomestio nedostatak tih preko potrebnih sredstava za zaštitu od korona vir...

Foto: MOL Grupa

2020

26.03.2020. 12:23

Grupa MOL započela je novu proizvodnju sredstava za dezinfekciju ruku i površina kako bi nadoknadila nedostatak ovih sredstava za zaštitu od virusa bez recepta. Dnevna proizvodnja u Mađarskoj iznosi 50.000 litara, a toliko će se proizvoditi u INA-inim pogonima u Hrvatskoj, saopštila je kompanija. Proizvodnja je pokrenuta i u Slovačkoj, gde će se dnevno proizvoditi 6-8.000 litara proizvoda.

Manjak ovih proizvoda prisutan je na čitavom području poslovanja MOL Grupe.

Proizvođač maziva i član grupe MOL Lub ponovo je pokrenuo proizvodnju linije za pranje vetrobranskog stakla u postrojenju Almasfuzito u samo sedam dana. Postrojenje radi 24 sata, sedam dana u nedelji u tri smene, proizvodeći dnevno količinu od 50.000 litara toliko traženih sredstava – pomažući MOL-u da poboljša svoje napore u borbi protiv posledica virusa corone.

Hemijske formule za ova dva nova proizvoda stvorene su na osnovu preporuka Svetske zdravstvene organizacije (SZO) i testirane su i odobrene u rekordnom roku od strane Nacionalnog instituta za farmaciju i ishranu u Mađarskoj, s obzirom na situaciju širenja opasne infekcije COVID-19. U Mađarskoj se nabavlja etanol za proizvodnju sredstva za čišćenje.

MOL takođe koristi svoje nove proizvode da zaštiti svoje radnike od virusne korone u rafinerijama, proizvodnim pogonima i benzinskim stanicama, kako bi se osigurala adekvatna zaštita radnika u snabdevanju energijom.

MOL Lub takođe radi na tome da ove proizvode što pre postavi dostupnim na maloprodajnim mestima kako bi ublažila trenutni nedostatak dezinfekcionih sredstava.

Grupa MOL doprinosi borbi protiv novog virusa corone

„Dezinfekciona sredstva širom sveta nedostaju. Ovo je jedno od ključnih oruđa za zaštitu od virusa. U svetlu pogoršane pandemijske situacije, u koordinaciji sa mađarskom vladom, odlučili smo da pokrenemo proizvodnu liniju u jednom od naših objekata radi zaštite od virusa. Obnovili smo fabričku proizvodnju, stekli neophodna odobrenja i optimizirali naše proizvodne procese u samo dve nedelje, za rekordno vreme. „Zahvaljujem kolegama iz MOL Lub-a na izuzetnim naporima. Imamo odgovornost da osiguramo kontinuitet proizvodnje, rafiniranja i isporuke i trgovine energijom po svaku cenu – čak i u najtežim vremenima i sa velikim žrtvama. Ali takva žrtva će uvek biti izložena MOL-u“, rekao je. Direktor MOL Grupe Zsolt Hernadi.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.