2020

17.03.2020. 18:31

Saopštenje

Autor: Nova Ekonomija

Mona šije maske koje će donirati zdravstvenim ustanovama

Modna kuća Mona otpočela je umesto svojih uobičajenih artikala da proizvodi zaštitne maske, sve proizvedene maske su namenjene zdravstvenim ustanovama, a prvih 2.000 komada će biti isporučeno u najkraćem mogućem roku, navodi s...

Foto: Mona

2020

17.03.2020. 18:31

Modna kuća Mona otpočela je umesto svojih uobičajenih artikala da proizvodi zaštitne maske, sve proizvedene maske su namenjene zdravstvenim ustanovama, a prvih 2.000 komada će biti isporučeno u najkraćem mogućem roku, navodi se u saopštenju te firme. 

„Namera je da se pomogne koliko je to u moći svakog pojedinca i kompanije, a to što je sada veći prioritet da šijemo maske, a ne kolekciju, govori samo o odlučnosti da budemo jedinstveni u borbi protiv zajedničkog i nevidljivog neprijatelja“, naveo je direktor te kompanije Uroš Momirović.

Vest o prilagođavanju proizvodnje zdravstvenoj krizi nastaloj zbog korona prvi je na svojim društvenim mrežama objavio Tomislav Momirović, jedan od članova porodice Momirović i direktor Mona Hotel Management-a, koji je dodao da će maske biti donirane zdravstvenim ustanovama, odnosno da neće ići u prodaju ili biti deljene.

Tomislav Momirović je istakao da Mona nema medicinski sertifikat, ali da je ovo vanredna pomoć i podrška medicinskom osoblju u domaćim medicinskim ustanovama.

„Mona se ovim pridružila mnogim domaćim i svetskim kompanijama koje pokazuju najveći stepen odgovornosti u novonastaloj situaciji. Striktno pridržavanje preporuka koje daju Vlada i za to nadređene institucije je apostrofirano i od strane ove srpske kompnije“, navodi se u saopštenju.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.