2020

22.03.2020. 13:01

Autor: Nova Ekonomija

Mozzart donira 10 respiratora bolnicama

2020

22.03.2020. 13:01

Kompanija Mozzart, regionalni lider u oblasti priređivanja igara na sreću, saopštila je da će donirati 10 respiratora, koji će biti raspoređeni po prioritetu, bolnicama u Srbiji. 

Kompanija je i u ovim teškim vremenima stala  uz državu, uz naše lekare, naš narod, navodi se na sajtu kompanije.

„Gotovo 20 godina Mozzart deli i dobro i zlo sa građanima koji su prepoznali našu opredeljenost da, osim toga što smo lideri u onome čime se bavimo, budemo društveno odgovorna kompanija, i poklanjaju nam poverenje. Zbog toga osećamo i dužnost i obavezu da, koliko možemo, pomognemo onima kojima je pomoć najpotrebnija, ali i čitavoj zajednici u kojoj poslujemo“, istakao je Borjan Popović, direktor Korporativnih komunikacija kompanije Mozzart.

U zemljama koje su najviše pogođene pandemijom virusa korona upravo je nedostatak respiratora jedan od glavnih problema, a u Mozzartu se nadaju da će druge kompanije i pojedinci pratiti njihov primer, kako bismo svi zajedno smanjili posledice veoma teške situacije u kojoj se nalazi naša planeta, i kako bi Srbija izbegla sudbinu Italije.

Ovo je samo mali doprinos borbi koju vode naše zdravstveni radnici za živote svih nas. Neizmerno im se zahvaljujemo na svemu što čine, i snažno se pridružujemo apelima na građane da ostanu kod kuće, da ne rizikuju ni svoje, ni živote svojih komšija, prijatelja, rođaka… Samo zajedno i ujedinjeni možemo da pobedimo ovu pošast „– naveo je Popović.

U toku naredne nedelje kompanija Mozzart će sa Koordinacionim telom za rodnu ravnopravnost Vlade Srbije opremiti svih 13 Sigurnih kuća u Srbiji televizorima. Ovi televizori će služiti školarcima koji su privremeno smešteni u ovim ustanovama da prate nastavu u toku vanrednog stanja.

Kompanija Mozzart je i prethodnih godina bila veliki donator srpskog zdravstva. Samo u prethodnih nekoliko meseci, Mozzart je donirao Dečjoj hirurgiji i ortopediji KBC Niš najmoderniji ultrazvučni aparat u saradnji sa FK Crvena zvezda, zajedno sa KK Partizan GAK-u Narodni front doniran je savremeni inkubator, a u februaru je u saradnji sa FEST-om prikupljan novac za inkubator koji će biti doniran porodilištu u Višegradskoj čim prođe opasnost od virusa korona.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.