2020

28.05.2020. 14:30

Štark Arena

Autor: Nova Ekonomija

Štark Arena kao oslonac i strateški važan objekat za grad i državu

Vanredno stanje prouzrokovano pandemijom Corona virusom i odlukom Skupšine grada, da Arena bude centralni magacin za skladištenje i distribuciju robe penzionerima kao najugroženijoj kategoriji društva u ovim uslovima, niš...

Štark Arena

2020

28.05.2020. 14:30

Vanredno stanje prouzrokovano pandemijom Corona virusom i odlukom Skupšine grada, da Arena bude centralni magacin za skladištenje i distribuciju robe penzionerima kao najugroženijoj kategoriji društva u ovim uslovima, ništa nije bio manje zahtevan zadatak u odnosu na 2014.godinu, tokom poplave u Obrenovcu i okolini.

Napraviti detaljne procedure ulaska robe, ljudstva i njihova zaštita, način pakovanja i dostava uz obaveznu dezinfekciju poštujući posebna pravila i procedure, su nam stvorile dragoceno iskustvo i trasirale dobru primenjivu praksu drugim objektima slične vrste i namene. Stavljanje u funkciju celokupne infrastrukture Arene (parking, magacinski prostor, kancelarije, kompletna dvorana i sl.) zajedno sa ljudstvom, uspeli smo da efikasno odgovorimo na potrebe društvene zajednice, umreživši pri tome sve aktivnosti brojnih donatora, dobavljača, klijenata sa društvenim potrebama. 

Zajedno sa gradskim Štabom za vanredne situacije, pratili smo tok razvoja pandemije i veoma brzo po njihovoj instrukciji, a zajedno sa Vojskom Srbije, preduzeli obavezu postavke COVID bolnice koja je trebala da služi za smeštaj obolelih ukoliko pandemija uzme veći zamah.  

Poslednje iskustvo sa pandemijom Corona virusa, stavili bismo u mnogo viši kontekst u odnosu na sve predhodne aktivnosti ove vrste koje smo imali. Svesni smo da posle pandemije corona virusa više ništa neće biti isto kao do sada u sferama zaštite ljudstva, poslovne komunikacije, medijske prisutnosti i protoka informacija, a zaštita ljudstva i materijalnih dobara u svim poslovnim sistemima moraće da funkcioniše na mnogo višim nivoima. Štark Arene je spremna da prihvati sve nove izazove ukoliko ih bude bilo ali i da veruje da ćemo svi kao zajednica i pojedinci izaći iz ove situacije mnogo jači i spremniji za evidentno nove uslove u poslovanju.

Dugogodišnja praksa i iskustvo u organizaciji brojnih međunarodnih događaja, koncerata inostranih i domaćih muzičkih zvezda, organizacija velikih međunarodnih sposrtskih takmičenja, brojne kongresne i sajamske manifestacije stvorili su nam dobru bazu da brzo odreagujemo u svakoj situaciji. U skladu sa datim okolnostima spremni smo da brzo napravimo pravila i procedure po kojima ćemo funcionisati i uz mobilizaciju svih potrebnih resursa odgovorimo maksimalno izazovima koji su pred nama . Slobodno možemo da kažemo, da smo tokom svih ovih 13 godina, koliko Arena aktivno radi, stekli ogromno samopouzdanje i respektabilnost, da služimo gradu Beogradu i svim građanima Srbije na najbolji mogući način. 

Skupština grada Beograda i sve prateće relevantne gradske i državne institucije,  vide u Areni oslonac u svim važnim društvenim događajima i mi smo im zahvalni na tome jer samo tako možemo zajedno da stvaramo jednu novu razvojnu vrednost za dobrobit društva u celini. 

Poplave koje su zadesile Obrenovac i okolinu 2014. godine, kada je po odlici Štaba za vanredne situacije grada Beograda odlučeno da Arena bude prostor za kolektivni smeštaj najugroženijih lica, prvi put je novi izazov pred nas stavio težak i veoma odgovoran zadatak. Osmisliti smeštaj najugroženijih porodica, učiniti njihovo prisustvo uslovnim za život i boravak u Areni, a pri tom sačuvati njihovo ljudsko dostojanstvo je bio prvi humani izazov te vrste koji nam je trasirao put u stvaranju jedne nove korporativne i društvene vrednosti. Naglašavamo, da nam je prisustvo volontera, njihova energija i posvećenost bila od ključne pomoći i velika podrška. Zajednička borba i briga cele društvene zajednice za nesreću svakog pojedinca pospešuje kvalitetne ljudske vrednosti u svakom građaninu. Arena je na svom primeru pokazala da smo mesto gde se takve vrednosti neguju.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.