Telenor fondacija donirala 50.000 evra za borbu protiv Covid-19

Telenor fondacija

Telenor fondacija je u borbi protiv korona virusa donirala 50 hiljada evra UNICEF-u za nabavku zaštitne opreme neophodne zdravstvenim radnicima i higijenskih paketa za 1300 najugroženijih porodica širom zemlje. 

Zaštitna oprema - maske, odela, vizir naočare i rukavice, u ovom trenutku neophodna je kako bi zdravstveni radnici mogli da obavljaju svoje dužnosti, i jedan je od prioriteta Ministarstva zdravlja. Svojom donacijom, Telenor fondacija pomogla je nabavci opreme  za 100 zdravstvenih radnika za mesec dana, a planirano vreme isporuke je prva polovina aprila. Takođe, 1300 paketa koji obuhvataju sva neophodna sredstva za održavanje lične higijene i doma biće dostavljeni porodicama sa decom koje su najugroženije širom Srbije.

Telenor kao društveno odgovorna kompanija i jedan od dugogodišnjih UNICEF-ovih partnera spremno pomaže u nabavljanju svih neophodnosti koje mogu da pomognu u borbi protiv epidemije. Aktivnosti i resursi usmereni su ka podršci Vladi Republike Srbije i svim potrebama koje se javljaju tokom vanrednog stanja. 

Osim donacija, Telenor pomaže zajednici i u okviru svog osnovnog poslovanja. Kao podrška održavanju nastave putem interneta Telenor je omogućio besplatan pristup sadržajima za učenje na daljinu  i platformama za pregled video sadržaja, kao što su rtsplaneta.rs, spectar.tv i sl. Institutu za mentalno zdravlje ustupljeni su telefoni za korišćenje linija za psihološku podršku, a lokalnoj samoupravi grada Čačka obezbeđeno je 20 mobilnih telefona i brojeva koje će koristili u volonterskim centrima. 

 Telenor svoju ključnu ulogu i odgovornost vidi u povezivanju ljudi, organizacija, kompanija, zdravstvenih radnika i vladinih tela, i posvećeno radi na tome da građani Srbije ostanu u kontaktu i imaju telekomunikacione usluge koje su im potrebne.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Komentari (2)

  • Đuson

    Gospodo,pa oni te pare namaknu u toku dana uz podršku naravno države.

  • Goran

    SRAMOTA ZA VELIKE FIRME KOJE DONIRAJU 50000 EVRA,JER MEDICINARIMA TREBA NAJVISE TREBA ALI TREBA I CRVENOM KRSTUI! A KAD JE OVAKVA SITUACIJA SVE KOMPANIJE BIBTREBALO DA SMANJE CENE ZA RAZGOVORE, INTERNET,SMS PORUKE,DRUSTVENE MREZE , OBO VAZI ZA SVE KOMPANIJE ( TELENOR, VIP, MTS I TELEKOM) - BAR DOK TRAJE KRIZA AKO JE OPASNO DA SE IZLAZI. ILI TO NEKA URADE ILI NEKA SMISLE DA NAPRAVE PAKET KOJIBCE DA TRAJI DOK TRAJI OVA EPIDEMIJA COVID 19!