2020

30.03.2020. 10:17

Unilever

Autor: Nova Ekonomija

Unilever donira 2.700 Domestosa zdravstvenim ustanovama i gerontološkim centrima

Kompanija Unilever donirala je 2700 boca proizvoda Domestos Extended Power Pine zdravstvenim ustanovama Klinički Centar Srbije, i to Infektivnoj klinici i Institutu za pulmologiju, kao i Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije, a deo donacije ...

Foto: Unilever

2020

30.03.2020. 10:17

Kompanija Unilever donirala je 2700 boca proizvoda Domestos Extended Power Pine zdravstvenim ustanovama Klinički Centar Srbije, i to Infektivnoj klinici i Institutu za pulmologiju, kao i Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije, a deo donacije će biti isporučen i Gerontološkim centrima u Beogradu, Obrenovcu, Pančevu i Smederevu, kao i Prihvatilištu za odrasla i stara lica u Kumodraškoj ulici u Beogradu. Donacija proizvoda obuhvata i 100 kofa, 100 džogera, kao i 300 pari rukavica za profesionalni rad. 

Donacija je raspoređena prema prioritetima i potrebama institucija, a kompanija će nastaviti da dostavlja proizvode i drugim ustanovama koje zbrinjavaju rizične grupe. 

 „Kao odgovorna kompanija, Unilever je svestan ozbiljnosti trenutne situacije i veoma smo zabrinuti za kako za zdravlje obolelih, tako i za zdravlje zdravstvenih radnika. Takođe, svesni smo i da je trenutno velika potražnja za ovakvim vidom proizvoda, kao i da je proces nabavke u ovakvim okolnostima dodatno otežan. Zbog toga i zahvaljujući činjenici da u svom portfliju imamo specifičan proizvod koji se uklapa u preporuke vezane za pravilnu dezinfekciju površina, odlučili smo da količinu Domestos Extended Power Pine proizvoda doniramo tamo gde je trenutno najpotrebnije, kako bismo doprineli što boljoj higijeni i suzbijanju daljeg širenja korona virusa u Srbiji. Naravno, ovo je samo jedna u nizu i planiramo da nastavimo donacije, a sve u dogovoru sa institucijama i njihovim potrebama“ – istakao je Dobrivoje Milovanović, direktor kompanije Unilever u Srbiji. 

Domestos Extended Power Pine je proizvod na bazi hlora i reč je o biocidnom proizvodu koji se pored domaćinstva koristi u objektima javnog zdravlja, kao i u drugim javnim i industrijskim objektima. Prema analizama nezavisnih laboratorija uništava 99.9% mikroba, uključujući viruse, bakterije, gljivice i spore.

Donacija se realizuje u saradnji i uz koordinaciju Fonda B92.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.