2021

22.02.2021. 13:36

Mozzart

Autor: Nova Ekonomija

Nastavak pomoći u borbi protiv korona virusa

Mozzart

2021

22.02.2021. 13:36

Posle donacija najsavremenijih aparata i kreveta za intenzivnu negu, opreme i uniformi,  paketa voća, na puktovima za vakcinaciju postavljeni dozatori za dezinfekciju ruku

Od prvog dana epidemije akcenat u društveno-odgovornim akcijama kompanije Mozzart bio je na nabavci respiratora, najsavremenijih aparata: protokometra, medicinskih aspiratora, centrifuga za laboratoriju, EKG-a, kao i kreveta za intenzivnu negu. Bolnicama širom zemlje stizali su i zaštitna oprema za medicinsko osoblje, uniforme za lekare, tehnički uređaji za kancelarije, bolničke sobe… A na puktovima za vakcinaciju protiv korona virusa počelo je postavljanje dozatora za dezinfekciju ruku – 25 je već na Sajmu, a 10 u Belexpo centru.

Lider u oblasti priređivanja igara na sreću obezbedio je i distribuirao ukupno 75 tona svežih namirnica, obroka i voća, najpre najstarijim građanima kojima je bilo zabranjeno kretanje, a onda i zdravstvenim radnicima. I dve nove kovid-bolnice, u Batajnici i Kruševcu, odmah su dobile vitaminske pakete.

Značajna finansijska pomoć upućena je opštoj bolnici u Vranju, Užicu, Kikindi, Subotici, Čačku, Sremskoj Mitrovici, Novom Pazaru, Ćupriji, bolnici „Studenica“ u Kraljevu, Kliničkom centru Niš, Klinici za tropske i infektivne bolesti KC Srbija, Kliničko-bolničkom centru u Kosovskoj Mitrovici, VMA u Beogradu… 

Taj niz se nastavlja iz nedelje u nedelju, a Mozzartov humanitarni karavan je uvek tamo gde su najveća žarišta. Tako je u prethodnom periodu akcenat bio na pomoći beogradskim bolnicama koje su najviše opterećene.

Donacijom kreveta za intenzivnu negu pokrenuta je akcija proširenja kapaciteta, najpre na Institutu za ortopediju Banjica, a potom i u KBC Zemun, KBC Zvezdara i KBC Dragiša Mišović. Privremenoj covid-bolnici u “Areni” donirani su paketi sa osveženjem za lekare, kao i pacijente zaražene virusom kojima je neophodna dodatna hidratacija.

Trudimo se da osluškujemo potrebe i odgovorimo na sve molbe za pomoć u najkraćem mogućem roku. Ovo je najbolji način da podržimo sve medicinske radnike i zahvalimo se na svemu što čine. Izlažu svoje i živote svojih porodica opasnosti, neprekidno rade, spašavajuci živote drugih. Nastavićemo da pomažemo koliko god i kada god budemo u mogućnosti – poručio je Borjan Popović, direktor korporativnih komunikacija kompanije Mozzart.

KONTINUIRANA PODRŠKA

Deset najsavremenijih respiratora

Novčana pomoć bolnicama

20 kreveta za intenzivnu negu

75 tona voća u 40 bolnica u 20 gradova

Opremanje prostorija za smeštaj bolesnika

Dezinfikatori na punktovima za vakcinaciju

Pomoć Sigurnoj kući – televizori i tableti za decu sigurnih kuća, kako bi                mogli da prate online nastavu

Volonterski rad zaposlenih na terenu, izrada aplikacije za povezivanje                volontera i najugroženijih

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.