2021

14.05.2021. 14:46

Eurobank

Autor: Nova Ekonomija

Novi računari Ekonomsko-trgovinskoj školi „Jovan Trajković” u Zrenjaninu

Eurobank je opremila kabinet Ekonomsko-trgovinske škole „Jovan Trajković” u Zrenjaninu sa 30 novih računara, čija je vrednost više od 1,1 miliona dinara. Donacija je realizovana u okviru samostalnog projekta Banke „...

2021

14.05.2021. 14:46

Eurobank je opremila kabinet Ekonomsko-trgovinske škole „Jovan Trajković” u Zrenjaninu sa 30 novih računara, čija je vrednost više od 1,1 miliona dinara. Donacija je realizovana u okviru samostalnog projekta Banke „Škola kao nacrtana za Vas”, a sredstva su prikupljena humanitarnom Mastercard kreditnom karticom „Eurobank Veliko srce”. Novi računari će biti od velikog značaja učenicima ove srednje škole u Zrenjaninu, jer su im neophodni za obuku u virtuelnim preduzećima, kao i finansijsko-računovodstvenu obuku, kancelarijsko poslovanje, pravne poslove i elektronsko poslovanje.

Pored toga što je i tokom pandemije koronavirusa nastavila da ulaže u poboljšanje kvaliteta stručnog obrazovanja budućih bankarskih službenika Eurobank je od ove godine uvela i jednu novinu: u saradnji sa izdavačkom kućom „Laguna”, biće obezbeđen popust za srednjoškolce za kupovinu knjiga i gift programa u knjižarama Laguna i Delfi  u gradovima u kojima Banka realizuje donaciju.

„Nastavak realizacije projekta ’Škola kao nacrtana za Vas’ veoma je značajan za Eurobanku. Tokom pandemije koronavirusa nismo odustali od podrške obrazovnom sistemu, već smo i realizovali nove donacije u ekonomskim školama širom Srbije. Zajedničkim snagama, uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, a u saradnji sa klijentima, korisnicima humanitarne Mastercard kreditne kartice nastavili smo sa misijom da poboljšamo kvalitet obrazovanja u našoj zemlji”, izjavila je Slavica Pavlović, predsednik Izvršnog odbora Eurobank.

“Obezbeđivanje kvalitetnih uslova za rad i učenje jedan je od prioriteta Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Zbog toga nastojimo da kroz različite projekte i u saradnji sa partnerima u što većem obimu digitalizujemo sistem, ali i da poboljšamo proces i uslove učenja u našim školama.  Zahvalni smo Eurobanci na podršci koju pruža ekonomskim školama širom Srbije, a novi računari, koje je danas dobila i ova škola u Zrenjaninu pomoći će učenicima i nastavnicima u sticanju potrebnih znanja i veština“, rekao  je prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić

   

„Drago nam je što možemo da sarađujemo sa društveno odgovornim kompanijama, koje cene i poštuju obrazovne institucije i koje su spremne da ulože sredstva u obrazovanje. Na taj način nam daju šansu da budemo još uspešniji i stručniji u obezbeđivanju kvaliteta nastave. Posvećeni smo tome da naši učenici kroz sadržaje koje organizujemo u ovom kabinetu postanu odgovorni, disciplinovani ljudi sa liderskim sposobnostima koji će doprineti razvoju svoje zajednice i društva u celini”, naglasila je Dragoslava Golušin, direktor Ekonomsko-trgovinske škole „Jovan Trajković” u Zrenjaninu.

Za tri godine, koliko se sprovodi projekat „Škola kao nacrtana za Vas”, Eurobank je modernizovala šest računarskih kabineta u pet gradova Srbije, izdvojivši više od 5,9 miliona dinara i obezbedivši preko 120 računara, interaktivne table, školski nameštaj i drugu opremu.

Društvena odgovornost je neodvojivi deo našeg poslovanja

MasterCard kartica „Eurobank Veliko srce“ je standardna kreditna kartica, koja ima dodatnu humanitarnu vrednost, čiji je vizuelni identitet kreirala učenica srednje Umetničke škole iz Niša. Svaki put kada ovom karticom nešto platite ili podignete novac na bankomatu, Banka odvaja određeni deo sredstava od prihoda i usmerava ih u srednje škole širom Srbije. Ta sredstva namenjena su za opremanje i modernizaciju učionica i kabineta.  

Kontinuiranim korišćenjem Eurobank Veliko srce kreditne kartice doprinosimo važnom humanom cilju – opremanju i modernizaciji srednjih škola u Srbiji.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.