2021

20.12.2021. 14:52

Lideri društvene odgovornosti 2021

Autor: Nova Ekonomija

Postavljamo nove standarde društvene odgovornosti

Pored toga što pruža finansijsku podršku, Generali osiguranje Srbija podstiče svoje zaposlene da volontiraju u raznim aktivnostima Odgovornost prema životnoj sredini i lokalnoj zajednici deo je strateškog opredeljenja Gener...

Generali

2021

20.12.2021. 14:52

Pored toga što pruža finansijsku podršku, Generali osiguranje Srbija podstiče svoje zaposlene da volontiraju u raznim aktivnostima

Odgovornost prema životnoj sredini i lokalnoj zajednici deo je strateškog opredeljenja Generali osiguranja Srbija. Važna karika poslovne kulture kompanije je negovanje raznolikosti i inkluzivnog radnog okruženja. Generali osiguranje Srbija svake godine postavlja nove standarde društveno odgovornog poslovanja i nastoji da ličnim primerom podstiče društvenu odgovornost.

Proteklih godinu i po dana obeležila je pandemija virusa kovid-19, koja je snažno uticala na društvenu zajednicu. U znak zahvalnosti i podrške lekarima, medicinskom osoblju i volonterima, Generali osiguranje Srbija pridružilo se programu podrške Vlade Republike Srbije „Za naše heroje”. Kroz personalizovane kartice „Naš heroj”, svima koji su zaposleni ili volontiraju u sistemu kovid-19 omogućeni su popusti i druge pogodnosti prilikom plaćanja robe i usluga brojnih kompanija i preduzetnika koji učestvuju u programu.

Novembar je mesec u kome se, sada već tradicionalno, u Generaliju održava Nedelja različitosti. Tada se sprovode razne akcije čiji je cilj promovisanje ravnopravnosti i prihvatanja različitosti u kompaniji i u široj javnosti. Između ostalog, kompanija je podržala osnivanje Platforme za zapošljavanje osoba sa invaliditetom, u organizaciji Foruma mladih sa invaliditetom.

Potvrda da se Generali osiguranje Srbija ističe kao lider u oblasti društvene odgovornosti stigla je u vidu nagrade Đorđe Vajfert za podršku i razvoj porodice, za aktivnosti koje kompanija sprovodi u okviru inicijative The Human Safety Net. 

Podrška, a ne perfekcija

The Human Safety Net je inicijativa Generali grupe, a Generali osiguranje Srbija već četiri godine sa ponosom, sa Fondacijom Novak Đoković, sprovodi njen program za roditelje. Cilj ovog partnerstva je da kroz podršku programu fondacije „Podrška, ne perfekcija” pomogne roditeljima, starateljima i hraniteljima dece do šest godina starosti u savladavanju svakodnevnih izazova u vaspitanju i odgajanju dece, budući da je ovaj period ključan za dalji razvoj deteta. Do sada je preko hiljadu roditelja u više od 20 gradova u Srbiji pohađalo ovaj program. O značaju programa „Podrška, ne perfekcija” govori priznanje koje mu je početkom ove godine dodelio prestižni Evropski časopis za razvojnu psihologiju. Ono potvrđuje da su rezultati programa merljivi i da doprinose kvalitetu života dece i roditelja. 

Sa ciljem da omogući podršku što većem broju roditelja i staratelja u Srbiji, u okviru projekta „Proširi uticaj” inicijative The Human Safety Net, Generali grupa je donirala sredstva za otvaranje 15 centara za roditelje u gradovima širom Srbije, gde će moći da čuju savete stručnjaka, steknu nove veštine i razmenjuju ideje i iskustva. Centri za roditelje se otvaraju u saradnji sa Fondacijom Novak Đoković i lokalnim samoupravama. Do kraja ove godine biće otvoreni u Pančevu, Šapcu, Vladimircima, Baču, Jagodini, Sremskoj Mitrovici, Beogradu, Novom Sadu i Užicu, a sledeće godine u još pet gradova. 

Kroz personalizovane kartice „Naš heroj”, svima koji su zaposleni ili volontiraju u sistemu COVID-19 omogućeni su popusti i druge pogodnosti prilikom plaćanja robe i usluga brojnih kompanija i preduzetnika koji učestvuju u programu

Tableti za decu

Ove godine, zahvaljujući sredstvima koje Generali osiguranje Srbija donira za svaku popunjenu anketu o zadovoljstvu klijenata, nabavljena su 42 tablet uređaja za obrazovne ustanove za decu. Cilj je da se deci omogući da, uz vođenje od odrasle osobe, prate obrazovne sadržaje, upoznaju se sa digitalnim svetom i uče na zabavan, multimedijalni način.

Pored toga što pruža finansijsku podršku, Generali osiguranje Srbija podstiče svoje zaposlene da volontiraju u raznim aktivnostima. U junu ove godine, u okviru prvog Globalnog izazova, humanitarne akcije Generali grupe, 400 zaposlenih iz čitave Srbije je trčalo, vozilo bicikl ili čistilo ulice. Generali osiguranje Srbija je na ovaj način želelo da proširi svest o važnosti brige o zdravlju i zaštite životne sredine i da ujedno podstakne građane Srbije da podrže aktivnosti zaposlenih kompanije i daju prilog za opremanje senzornih soba za decu sa smetnjama u razvoju. Deo sredstava za opremanje senzornih soba u Zaječaru, Kovačici i Sjenici sakupljen je u izazovu, a ostatak je donirala naša kompanija. Na ovaj način kompanija će pomoći deci sa smetnjama u senzornoj integraciji i učenju da razvijaju čula i kognitivne sposobnosti.

Budući da je pandemija kovid-19 uticala i na odnose roditelja i dece, inicijativa The Human Safety Net je u saradnji sa međunarodnim stručnjacima pripremila savete za roditelje širom sveta kako bi im pomogla da se lakše bore sa stresnim situacijama. Volonteri iz Generali osiguranja Srbija su ih preveli i snimili video-zapise, i tako ih učinili dostupnim porodicama u Srbiji. Ovi saveti su stigli do polaznika programa „Podrška, ne perfekcija”, a preko biltena kompanije, društvenih mreža i agenata i do klijenata.

Zaposleni Generali osiguranja Srbija ove godine su organizovali i onlajn uskršnju humanitarnu aukciju i akciju sakupljanja igračaka. Na aukciji su se prodavali ukrasi i predmeti koje su napravili zaposleni, a sva prikupljena sredstva uplaćena su Fondaciji Novak Đoković. U akciji sakupljanja igračaka, pokrenutoj u oktobru, zaposleni su sakupljali igračke za decu uzrasta do šest godina, koje je Fondacija Novak Đoković potom donirala u dva vrtića. 

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.