2021

17.12.2021. 16:43

Lideri društvene odgovornosti 2021

Autor: Nova Ekonomija

Pozitivan uticaj na budućnost u regionu

Forever Friends relativno je mlada fondacija, ali dobri rezultati i zadovoljni sugrađani svakako su vetar u leđa, koji ohrabruje sve članove fondacije da u budućnosti rade još intenzivnije i kontinuirano osmišljavaju nove uspe&scaro...

Forever Friends fondacija

2021

17.12.2021. 16:43

Forever Friends relativno je mlada fondacija, ali dobri rezultati i zadovoljni sugrađani svakako su vetar u leđa, koji ohrabruje sve članove fondacije da u budućnosti rade još intenzivnije i kontinuirano osmišljavaju nove uspešne projekte

Proteklih godinu dana bili smo u prilici da više nego ikada pre osetimo koliko su međusobna podrška i solidarnost važni društveni činioci. Verujući u ideju da u izazovnim vremenima humanost ispunjava život smislom, a empatija i solidarnost predstavljaju prioritet za sve nas, dobra društvena inicijativa pokazala se kao odlična prilika da stanemo jedni uz druge i pružimo oslonac i podršku onima kojima je najpotrebnija.

Forever Friends, humanitarna fondacija kompanije Fashion Company, osnovana je u cilju pružanja podrške i ulaganja u projekte iz oblasti zdravstva, obrazovanja, umetnosti, ekologije i sporta u Srbiji, Crnoj Gori i regionu. 

Fondacija nastala sa idejom da pozitivno utiče na budućnost generacija koje dolaze, od svog osnivanja pomno prati i osluškuje potrebe zajednice, pružajući podršku i apelujući na važne zdravstvene, kulturne i ekološke teme.

Nije vođa onaj koji pravi novac, već onaj koji stvara smisao

Početak u pravo vreme

Kako je nastala u jeku pandemije, Forever Friends fondacija imala je odgovoran zadatak da odmah deluje i krene u realizaciju velikih projekata. Prema rečima predsednice, Ive Babović, fondacija je osnovana malo pre pandemije – takoreći u pravo vreme. 

Iz teških, nepredvidivih okolnosti u kojima se svi zajedno nalazimo, proistekli su tihi heroji koji svakodnevno vode nadljudsku borbu sa korona virusom. Širom Srbije, posvećeni lekari, medicinske sestre i ostali zdravstveni radnici brinu za svakog pojedinačnog pacijenta, ne obazirući se na hronični umor ili stres.   

Podstaknuti željom da unesu radost u dečja srca, članovi fondacije pripremili su preko 600 paketiće za decu lekara, medicinskih sestara, tehničara, kao i nemedicinskog osoblja, koji od početka pandemije nesebično pomažu obolelima u kovid bolnici KBC „Dr Dragiša Mišović“ Dedinje.

Članovi fondacije obradovali su i mališane iz Crne Gore pripremivši preko 100 paketića za decu iz socijalno ugroženih porodica. 

Podrška nije izostala ni zdravstvenim radnicima, pa je tako fondacija u kovid godini donirala i značajna sredstva Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje,  kao i sredstva za kupovinu respiratora Crvenom krstu Crne Gore i bolničku opremu, zaštitne maske i poklon pakete Opštoj bolnici Berane.

„Ovim donacijama želeli smo da učinimo sve što je u našoj moći kako bismo pomogli u borbi za zdravlje i sigurnost svih nas. Istovremeno, želimo da se zahvalimo zdravstvenim radnicima koji su, zbog svog plemenitog poziva, na prvoj liniji odbrane i danonoćno se bore za živote naših sugrađana. Lekari, medicinske sestre, laboratorijski tehničari, higijeničari su tu za nas. I mi moramo biti tu za njih“, izjavila je Iva Babović, predsednica Forever Friends fondacije, i dodala da su ljubav i briga prema zajednici, kupcima i hiljadu zaposlenih temelji na kojima počiva gotovo tri decenije poslovanja Fashion Company.

Podrška mladim umetnicima

Iako je, shodno situaciji, glavni fokus bio na pomoći zdravstvenom sistemu, podrška nije izostala ni drugim mladim ljudima, koji će zahvaljujući svojoj upornosti u godinama pred nama tek pokazati svu raskoš svog talenta. 

Nemanja Vučković je jedan od predstavnika nove generacije umetnika u Srbiji koji je svoje radove u maju ove godine predstavio na  izložbi „Tajna prirodnih procesa“. Prepoznavši rad i talenat ovog mladog umetnika, fondacija je odlučila da u znak podrške i bržeg daljeg profesionalnog razvoja donira određena sredstva i podrži njegovu izložbu.  

Kao prijatelji budućnosti kulturnog nasleđa, pored direktne podrške mladim umetnicima, jedna od bitnih tema kojom se fondacija veoma intenzivno bavi svakako je i očuvanje kulturne baštine i pomoć u obnovi važnih spomenika kulture. 

Nemanja Vučković je jedan od predstavnika nove generacije umetnika u Srbiji koji je svoje radove u maju ove godine predstavio na izložbi „Tajna prirodnih procesa“

Za srećnije detinjstvo

Članovi fondacije obradovali su i mališane iz Crne Gore pripremivši preko 100 paketića za decu iz socijalno ugroženih porodica.

Iva Babović, direktorka fondacije, čvrsto veruje da danas nije vođa onaj koji pravi novac, već onaj koji stvara smisao. 

„Svakako da je socijalno najosetljivijim grupama neophodna pomoć, koju mi i pružamo. Međutim, želimo da delujemo šire i ostavimo trag, koji možda nije odmah primetan. Nekada su te, na prvi pogled „nevidljive” stvari koje radimo iz pravih uverenja – najplodonosnije“, objasnila je Iva Babović.

Forever Friends fondacija pruža podršku i ulaže u projekte iz oblasti zdravstva,obrazovanja, umetnosti, ekologije i sporta u Srbiji, Crnoj Gori i regionu

Kako je pozitivan uticaj na budućnost generacija koje dolaze imperativ delovanja, donacijom pozorišnih kostima vrtiću „Magija“, članovi fondacije dodatno su motivisali najmlađe da još intenzivnije maštaju i kroz kostimirane predstave iskažu svu svoju kreativnost.

Fondacija je u kovid godini donirala značajna sredstva republičkom fondu za zdravstveno osiguranje, kao i za kupovinu respiratora crvenom krstu Crne Gore i bolničku opremu, zaštitne maske i poklon pakete opštoj bolnici Berane

Edukacija o ugroženim životinjskim vrstama

Živimo i radimo u vremenu u kome se sve češće suočavamo sa ozbiljnim ekološkim pretnjama, koje uključuju i nestanak staništa mnogih postojećih biljnih i životinjskih vrsta. Misija očuvanja prirode definitivno je zadatak svakog pojedinca, ali pre svega je važno da velike kompanije budu što glasnije i svojim apelom pozitivno utiču i podstiču svoju zajednicu na delovanje.

Kao prijatelji budućnosti prirode, serijom kraćih videa koji predstavljaju svojevrsnu edukaciju, Forever Friends fondacija ukazala je na životinjske vrste čija su staništa ozbiljno ugrožena. Potpuno u duhu čuvene poslovice „na mlađima svet ostaje“, glavni akteri ove inicijative upravo su mališani, koji su veoma rado prihvatili ulogu naratora u svakom videu.

Regionalna podrška

Bez saradnje sa susedima i zajedničke podrške u najtežim trenucima, ideja humanosti i solidarnosti ne bi imala preterano smisla. Kako je Fashion Company regionalna kompanija, koja uspešno posluje i na tržištima u okruženju, veoma je važno oslušnuti i potrebe lokalnog stanovništva koje tamo živi i biti prisutan kada je pomoć potrebna. 

Deca su glavni naratori u edukativnim videima o zaštiti prirode

U cilju podrške građanima, nakon zemljotresa u Hrvatskoj fondacija je donirala 20.000 evra za pomoć ugroženom stanovništvu i za saniranje posledica razornog potresa.

Forever Friends relativno je mlada fondacija, ali dobri rezultati i zadovoljni sugrađani svakako su vetar u leđa, ohrabruju sve članove fondacije da u budućnosti rade još intenzivnije i kontinuirano osmišljavaju nove uspešne projekte, koji će dugoročno izmamiti osmehe na licu mnogim budućim generacijama. 

   

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.