2021

20.12.2021. 16:11

Lideri društvene odgovornosti 2021

Autor: Nova Ekonomija

Siguran oslonac i potpora društvenoj zajednici

Imlek

2021

20.12.2021. 16:11

Kompanija iz godine u godinu promoviše sigurno odrastanje, zdrav i izbalansiran način života i ishrane, ali i očuvanje životne sredine, razvoj lokalne zajednice, tradiciju i porodične vrednosti

Kao lider na regionalnom tržištu mleka i mlečnih proizvoda, Imlek uživa imidž jedne od najistaknutijih kompanija kada je reč o društveno odgovornom poslovanju. U svim sferama delovanja, strateško opredeljenje kompanije je usmereno na  zajednicu i projekte u čijem fokusu je dobrobit okruženja u kojem posluje.

Društveno značajni projekti kompanije usmereni su na ugrožene društvene kategorije kojima je pomoć najpotrebnija, a poseban akcenat Imlek stavlja na najmlađe članove zajednice, čije je srećno i bezbrižno odrastanje na prvom mestu. Vodeći se ovom misijom, kompanija iz godine u godinu promoviše sigurno odrastanje, zdrav i izbalansiran način života i ishrane, ali i očuvanje životne sredine, razvoj lokalne zajednice, tradiciju i porodične vrednosti.

Pod svetlom skoro dvogodišnje pandemije i nove realnosti kojoj svedoči svet, kompanija odlučno nastavlja da sprovodi društveno odgovorne projekte na internom i eksternom nivou.

Imlek obezbedio novac za nabavku sedam respiratora

U jeku pandemije korona virusa, kompanija Imlek je pokazala visok stepen društvene solidarnosti odazvavši se na poziv Vlade Republike Srbije i obezbedivši sredstva za nabavku sedam respiratora potrebnih za lečenje pacijenata sa najtežim oblicima zaraze, raspoređenih u zdravstvenim centrima širom Srbije. Više desetina tona mleka donirano je pacijentima i osoblju najvećih medicinskih centara, kao i Banci hrane, koja je dalje distribuirala robu najugroženijem stanovništvu – narodnim kuhinjama i udruženjima za socijalno ugrožene.

Štićenicima Prihvatilišta za decu u Beogradu Imlek je obezbedio dezinfekciona sredstva, beskontaktne toplomere i zaštitne maske i obradovao ih paketićima brenda Moja Kravica. Kontinuiranom saradnjom sa Prihvatilištem za decu Beograda i Sekretarijatom za socijalnu zaštitu, Imlek sprovodi brojne projekte, te je tako povodom Dečje nedelje zdravlja, ovoj ustanovi kompanija donirala mlečne proizvode, kao i opremu za prevenciju infekcije. 

Zaštita zdravlja zaposlenih 

U udarnom talasu pandemije, odgovornost Imleka se ogledala i u obezbeđivanju neophodne zaštitne opreme zaposlenima, uz rad po smenama, kako bi se snabdevanje tržišta mlečnim proizvodima nastavilo i u kriznim momentima, dok su ostali zaposleni radili od kuće, a sve u cilju zaštite njihovog zdravlja i zdravlja čitave zajednice. U saradnji sa Privrednom komorom Srbije (PKS) i Institutom „Batut“, kompanija je sprovela vakcinaciju zaposlenih odmah s početkom imunizacije u našoj zemlji. Tom prilikom, Imlek je pozvao i sve svoje kooperante da se prijave za vakcinaciju kako bi pre svega sačuvali zdravlje, a onda i osigurali bezbedan proces proizvodnje koji je u mlekarskoj industriji izuzetno osetljiv.

Istim intenzitetom i u 2021. godini, Imlek pruža svoj doprinos i ukazuje zahvalnost za poverenje čitavoj zajednici vršeći donacije domovima za decu bez roditeljskog staranja, za decu ometenu u razvoju, domovima za stara lica širom Srbije i snabdevajući javne kuhinje proizvodima omiljenih i najistaknutijih Imlekovih brendova. Samo neke od institucija sa kojima Imlek tradicionalno sarađuje na putu humanosti su Prihvatilište za decu Beograda, Svratište za decu ulice u Beogradu, Dom za nezbrinutu decu „Duško Radović“ u Nišu, SOS Dečje selo u Sremskoj Kamenici, Svratište za decu i mlade u Novom Sadu, Dom za decu ometenu u razvoju „Kolevka“ u Subotici. Pored toga, posebnu pažnju kompanija poklanja osnovnim školama i školskim kuhinjama širom Srbije, kojima redovno donira značajne količine mlečnih proizvoda.

Tradicionalno obeležavamo Dan deteta

Da je društveno odgovorno poslovanje ključna misija kompanije, svedoče tradicionalni projekti koje Imlek sprovodi na lokalnom i nacionalnom nivou godinama koristeći svaku priliku da ukaže pomoć i podršku i izmami osmehe. Kompanija, bez izuzetka, kontinuirano obeležava važne datume koji u fokus stavljaju najmlađe. Svetski Dan deteta kompanija tradicionalno obeležava u cilju podsećanja na obaveze koje društvena zajednica ima prema najmlađima, kao i na aktuelne probleme sa kojima se deca suočavaju, ali i sa ciljem njihovog što zdravijeg i bezbrižnijeg odrastanja. 

Praznik koji kompanija sa radošću proslavlja uz najmlađe je Svetski dan mleka, kada Imlek daruje omiljene Moja Kravica mlečne paketiće različitim dečjim ustanovama u zemlji. Iz godine u godinu, kompanija na Svetski dan školskog mleka podseća na važnost koju u školskom uzrastu ima konzumacija mleka za zdrav razvoj i rast. Nova godina, Uskrs, početak školske godine i mnogi drugi praznici uvek su povod da kompanija obraduje i pomogne još nekome.

Samo u prethodnih godinu dana, kompanija je donirala tone mleka i mlečnih proizvoda širom zemlje i stotine paketića sa školskom opremom za mališane

Deci sa smetnjama u razvoju vrtića „Venčić“ predškolske ustanove Savski venac, Imlek je donirao potpuno novi, savremeni i bezbedan inventar sa spravama za igru i razvoj motorike, a po preporuci i uz podršku Grada Beograda i Sekretarijata za socijalnu zaštitu, kompanija je povodom Svetskog dana socijalne pravde donirala mlečne proizvode Prihvatilištu za decu Beograda i Prihvatilištu za stara i odrasla lica.

U balansu sa prirodom

Izuzetan značaj Imlek daje i društveno odgovornim projektima na internom nivou budući da oni bude osećaj zajedništva i zalaganja za isti cilj među zaposlenima, koji čine srž svake kompanije. Tako je Imlek ove godine tradicionalno obeležio i Svetski dan zaštite životne sredine kroz internu i eksternu inicijativu pod nazivom „U balansu sa prirodom“, u okviru koje je udruženju Ekološka disciplina donirao kese i rukavice za čišćenje. Takođe, ove godine Imlek je postao jedan od prvih domaćih proizvođača koji koriste ambalažu biljnog porekla, i time doprinosi očuvanju zdrave životne sredine.

Budući da omiljeni mlečni proizvodi stižu sa domaćih farmi otkupom sirovog mleka od nekoliko hiljada farmera kooperanata, Imlek kontinuirano radi na unapređenju i razvoju farmi kako bi zajedno obezbedili dovoljne količine sirovog mleka, čiji kvalitet i bezbednost zadovoljavaju najviše evropske standarde i kriterijume kvaliteta. Neprestano ulažući u inovativna rešenja i unapređenje poslovanja i tehnologije, kompanija konstantno opravdava poverenje iznoseći isključivo najkvalitetnije proizvode na tržište.

Imlek je postao jedan od prvih domaćih proizvođača koji koriste ambalažu biljnog porekla

Imlek je ove godine stekao i žig Čuvarkuća, u okviru projekta Privredne komore Srbije „Stvarano u Srbiji“, čime je još jednom potvrdio vrhunski kvalitet, kao i domaće poreklo svojih proizvoda. Učešćem u ovom projektu kompanija je pružila i doprinos jačanju ekonomije Srbije, povećanju zaposlenosti i investicija, unapređenja konkurentnosti i imidža domaćih kompanija.

Baveći se socijalnim pitanjima, sa najvećim fokusom na socijalno ugrožene strukture i sistematično ulažući u društveno odgovorne akcije, Imlek doprinosi boljem i kvalitetnijem životu stanovnika Srbije. Neki od ranijih društveno odgovornih projekata kompanije su Moja Kravica Rasti srećno, Svetski dan mleka, Moja Kravica Dan majki, Moja Kravica Dan porodice, Flert restauracija klupa u Studentskom gradu, Balans+ postavka samouslužnih stanica za bicikle, Izgradnja Moja Kravica edukativnog paviljona i zabavnog mini-parka u dvorištu vrtića „Lastavica“ u Padinskoj Skeli.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.