Lifestyle

27.06.2023. 10:10

Autor: Nova Ekonomija

Brinite o zdravlju i volite druge

Lifestyle

27.06.2023. 10:10

ALEKSANDRA LAZOVIĆ – LONNINGEN, jedna od osnivačica starapa koji je lansirao aplikaciju Eat me App

NE logo za pitanje u intervjuu Kada biste mogli da predložite novi predmet koji bi se učio u školi, šta bi to bilo?

Obrazovanje je sistemska oblast. Ja bih decu, kao mlade građane upoznala sa temama koje su u osnovi održivosti kako lične tako, društvene i planetarne.

Holistički pristup upoznavanju sa “Svetom oko nas” i instrumentima komunikacije i interakcije zarad održivog razvoja. Kroz okvir prolagođen razvojnom uzrastu to su oblasti: kreativno razmišljanje; preduzetništvo i sistemsko razmišljanje; prirodni resursi, iskoristljivost i vrednost ( novac ); vrtlastvo, uzgoj i zdravlje; jezik, STEM, kodiranje; humane vrednosti, kultura i društvo; umetnost i fizička aktivnost.

NE logo za pitanje u intervjuu Da možete da predložite tri pametne stvari koje svako u životu treba da uradi, šta bi to bilo?

Prvo, brinite o svom zdravlju: kako fizičkom tako i mentalnom i emotivnom. Zapostavljanje sebe na bilo koji naćin je siguran put ka neodrživom razvoju. I ličnom i kolektivnom. Svi imamo izazove i neke tragedije u našoj mapi. Ono kako biramo da se ophodimo prema okolnostima nas definiše kao personu. Čovek koji ne voli sebe, ne može voleti ni druge. Imajte jasne granice davanja i primanja. Vaspitavajte i volite uporedo – i sebe i druge. Moguće je biti disciplinovan i mekan u isto vreme. Proces je u pitanju. I konstantan trud.

Drugo, znajte o čemu sanjate i šta Vas inspiriše. Onda sav svoj fokus usmerite na realizaciju. Put do snova je popločan iskustvima upoznavanja sebe samog na svakom koraku. Istinska suština životnog iskustva.

Treće, imajte veru kakvog god da je oblika, onog je koji je vama najbliži da ga prevedete sebi i povežete se sa njim. Logika nas vodi od A do B, a srce nam pokazuje šta su A i B. Živi, zdravi i veseli bili.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.