Lifestyle

04.07.2024. 19:15

ENEL PS

Autor: Nova ekonomija

Ko se brine o vašim solarnim invertorima?

Foto: Enel PS

Lifestyle

04.07.2024. 19:15

ENEL PS je jedina kompanija u Srbiji u kojoj se godinama unazad uspešno vrši servis solarnih invertora. Imala je viziju da bude pionir i u ovoj usluzi koja bi korisnicima uštedela vreme i novac.

Kada sistem nadzora javi grešku ili se indikacija greške javi na samom uređaju – postavlja se pitanje: ako nije u garanciji, da li nas čeka zamena čitavog invertora ili se odmah obratiti Enel PS-u za servis solarnih invertora?

Solarni invertori su deo sistema za solarno napajanje električnom energijom i povezani su na solarne panele. Ovi solarni pretvarači regulišu napon a jednosmernu struju koju proizvode solarni paneli pretvaraju u naizmeničnu, onu koju najčešće koristimo za različite potrebe.

Postoje tri vrste solarnih invertora. Najzastupljeniji ON-GRID solarni invertori rade paralelno sa gradskom mrežom i samo kada je prisutan napon gradske mreže. OFF-GRID je vrsta invertora koja radi samostalno, bez gradske mreže. Hibridni invertori uključuju i baterije, a rade sa i bez gradske mreže.

Solarni pretvarači renomiranih proizvođača kao što su Fronius, Huawei, ABB, Sungrow, su vrlo pouzdani na tržištu. U prilog tome ide garancija koja varira od tri do petnaest godina u zavisnosti od proizvođača i kupljene usluge.

Međutim, problem može nastati kada dođe do dotrajalosti delova, loših uslova rada kao što su prašina i vlaga, udar groma, greška u rukovanju, loše projektovan sistem… sve to može dovesti do kvara na ovom važnom delu solarnog sistema.

Prvi i trenutno jedini servis solarnih invertora – ENEL PS

ENEL PS brine o vašim solarnim invertorima svih vrsta, od par kW do nekoliko stotina kW. Kompanija poseduje stacionarni servis sa svom neophodnom opremom za dijagnostiku i testiranje u laboratorijskim uslovima (kao što je oprema za ispitivanje i simulaciju baterija i solarnih panela). Servis solarnih invertora vrše obučeni serviseri sa višegodišnjim iskustvom i svim potrebnim rezervnim delovima i komponentama. Takođe, ENEL PS nudi garanciju na izvršenu popravku.

Umesto odlaganja u otpad, popravka solarnih invertora je uvek isplativija investicija jer ide do maksimalnih 40% cene novog, zamenskog uređaja. ENEL PS je simbol inovativnosti i stabilnosti, kompanija vizionar koja poštuje vaše vreme i novac.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.