Kad od bilborda nastane tašna
Materijalu od kog se prave bilbordi, takozvanoj PVC foliji, potrebno je 1.500 godina da se razgradi u prirodi. Mnoge kompanije se reklamiraju ovim putem, a nakon što se reklama "ubajati" - dužne su da taj is...
U vreme kad je slobodnog vremena sve manje, a cene u restoranima i prodavnicama rastu, jednostavan recept je zlata vredan....
Mladi kuvar Ognjen Magić kuva skoro dve decenije, iako ima 27 godina. Epitet “mladi” nosi i dalje, jer je počeo da se bavi kulinarstvom sa samo devet godina – tada je napravio svoje prvo jelo. U razgovoru za Novu ekonomiju navodi da je gastronomija u njegovoj porodici tradicija, a da je „puno vežbe, začinjeno talentom“ njegov recept za uspeh.
“Kulinarsko umeće ‘krao’ sam od dede iz Varvarina i veoma su mi poznati recepti toga kraja. Baka je poreklom Dubrovčanka i ona me je naučila kako da pripremim dagnje, ježeve, brodeto, crni rižoto i druge dalmatinske specijalitete. Ostale kuhinje sam godinama upoznavao kroz rad. U Vojvodini sam naučio kako se tranžira meso i koji sosevi najbolje idu uz koje meso”, objašnjava Magić.
Posle zavrsenog školovanja, sledilo je dugotrajno volontiranje po beogradskim picerijama i restoranima. Ipak, nije se specijalizovao samo za italijansku ili kuhinju sa ovih prostora, nego i sa Dalekog Istoka.
Praksu je završio u poznatom beogradskom restoranu „Sekura“, gde je za umeće počeo da dobija i zvanična priznanja.
“Radio sam, još dok sam bio na praksi, u poznatom japanskom restoranu i tu mi je japanski master šef ukazao puno poverenje. To veoma značajno priznanje je došlo već na početku karijere”, dodaje Magić.
Ognjen se paralelno specijalizovao i za pripremu divljači, gde takođe nije prošao bez nagrade.
“Učestvovao sam na Međunarodnom sajmu kulinarskih veština u Novom Sadu, gde sam osvojio nagrade i diplome za spremanje gulaša od kulinarskh asocijacija iz Italije i Švajcarske”, priseća se Ognjen.
Dok ide ka ostvarenju svoje ambicije da jednog dana otvori sopstveni “fusion” restoran, sa različitim receptima iz kuhinja širom sveta, sa nama deli jednostavan, ne previše skup, recept za ukusno jelo koje se brzo priprema.
Jedano od najlepših italijanskih jela sprema se veoma lako. Savršen je spoj patlidžana, paradajza i mocarela sira daje jelo savršenog ukusa. Takođe, pravi od sastojaka koji nisu skupi.
Parmigiana di melanzana je jelo koje se pravi u slojevima.
Posle svakog sloja patlidžana, ređaju se između mocarela, parmezan i pelat.
Kad se u plehu poređaju tri do četiri sloja, jelo se stavlja u zagrejanu rernu.
Posle pola sata pečenja na 200 stepeni, jelo je spremno za konzumiranje.
Prijatno!
Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs
Materijalu od kog se prave bilbordi, takozvanoj PVC foliji, potrebno je 1.500 godina da se razgradi u prirodi. Mnoge kompanije se reklamiraju ovim putem, a nakon što se reklama "ubajati" - dužne su da taj is...
Restoran „Momi Crazy Fish“ sa zadovoljstvom obaveštava javnost da se manifestacija „Dani Istre“, koja je počela 11. aprila, usled ogromnog interesovanja, nastavlja do 28. aprila. Zbog velikog broja posetilac...
U svetu postoji oko 28.420 centimilionera, uglavnom koncentrisanih u Njujorku, oko zaliva San Franciska, u Los Anđelesu, Londonu i Pekingu. Oni se nazivaju uber-bogati, a prema rečima izvršnog direktora komp...
Lifestyle Vesti iz zemlje Moda
Na ovogodišnjem prolećnom 53. po redu Perwoll Fashion Week-u koji je održan od 10. do 17. aprila, duh inovacija i prolećnog maštanja preovladao je i obuzeo sve ljubitelje mode. Bogatim programom, koji je sad...
PREMIUM sadržaji na platformi NovaEkonomija.rs Inforamcije koje imaju dodatnu vrednost
POGLEDAJ SVE