Nebojša Đinović, direktor porodične firme Superior Seed
Da je sutra smak sveta, koja tri semena biste sačuvali za „novi svet“?
Na prvom mestu je paprika „slonovo uvo“, zato što je to najkrupnija, najmesnatija i najslađa paprika koju sam ikada probao, a verujte mi, jeo sam papriku sa svih meridijana. Na drugom mestu je kupus „srpski melez“, jer se od njega pravi najbolja sarma, kao i najsočnija kupus salata bez koje ne može da prođe nijedna svadba, krštenje ili sasvim običan letnji ručak. I na kraju, ali po ukusu možda i na prvom mestu, paradajz „volovsko srce“.
Zato što ga poznaju svi po karakterističnom bogatom ukusu, zato što se generacije domaćina hvale najvećim plodovima i zato što zbog njegovog neverovatnog ukusa, svaki stranac koji ga proba, odmah zavoli Srbiju.
„Kaži mi šta jedeš i reći ću ti ko si“, izreka je koja je zaživela otkako je svest o konzumiranju hrane podignuta na viši nivo. Zato u „novi svet“ ne treba poneti organik čips, jer bez obzira na to što je spremljen od krompira koji je uzgajan bez štetnih hemijskih pesticida, ipak je pržen u dubokom ulju.
Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs
Nekada sa bakama i mamama, braćom i sestrama, danas sa svojom decom, malo je onih koji nisu pred Uskrs, jedan od najvećih hrišćanskih praznika, farbali jaja. Mnogi se sećaju kako su kao mali farbali jaja koj...
Od najskupljeg čokoladnog jajeta koje novac može da kupi do najfinijih Faberže remek-dela, svet je video neka zaista neverovatna uskršnja jaja.Idemo u susret Uskrsu, trenutku kada treba da farbamo jaja, ...
Ukoliko ste mislili da je točenje piva samo jedan „jednostavan potez“, Heineken® PourFection Lab događaj najbolji je pokazatelj da je ipak reč o pravoj umetnosti. Uzbudljivo takmičenje, održano u Beogradu ok...
Izložba Paralelni tokovi, Wiener Art kolekcije, otvorena je sinoć u Umetničkoj galeriji Narodnog muzeja Kruševac i predstavilja 50 pažljivo odabranih umetničkih radova koji se kreću u širokom rasponu od klas...
NOVA EKONOMIJA
prtplatite se za čitanje premium sadržaja
PREMIUM sadržaji na platformi NovaEkonomija.rsInforamcije koje imaju dodatnu vrednost
Koristimo kolačiće kako bismo osigurali da vam pružimo najbolje iskustvo na našoj veb stranici. Ako nastavite da koristite ovaj sajt, pretpostavićemo da ste saglasni sa tim.Ok