Lifestyle

12.03.2024. 17:00

Native Teams

Autor: Nova ekonomija

Svi načini na koji Native Teams frilenserima olakšava poslovanje

Foto: Envato.com

Lifestyle

12.03.2024. 17:00

Pečati, fakture, plaćanje poreza i doprinosa, procedure, uredbe, obaveze – sve je to sastavni deo života svakog preduzetnika. Ukoliko vas baš to odvraća od planova da postanete „sam svoj gazda“, kompanija Native Teams preuzima na sebe sve ono što vas, možda, sprečava da otvorite svoju firmu.

Bilo da ste kopirajter, programer, bavite se dizajnom ili nekim drugim kreativnim poslom jednom rečju – vi ste freelancer i usluge Native Teams-a su vam potrebne.

Korisnici platforme Native Teams kompanije mogu da posluju sa klijentima širom sveta, a da ne brinu o svom poslovnom statusu. Platforma nudi mogućnost da budete zaposleni propisno, u skladu sa zakonima države u kojoj poslujete.

Kao korisnik Native Teams platforme, dobijate svoj digitalni novčanik (Native Teams Wallet) putem kog upravljate uplatama i isplatama u lokalnoj valuti, a za podizanje novca na bilo kom bankomatu u svetu, ili za sva "redovna" plaćanja - dobijate i njihovu ATM karticu. Imate i veoma važnu mogućnost izdavanja fakture ako ste fizičko lice.

 

Takođe, kao NT klijent imate mogućnost da lako pristupite zahtevima za vizu, dokumentaciji za putovanje u zemlje u kojima posluju (dakle širom Evrope, Azije, Južne Amerike…), ali i radnim dozvolama i sličnim dokumentima „koji život znače“.

Na koji način vam platforma Native Teams pomaže?

Nema dileme – kao korisnik NT platforme možete biti i propisno zaposleni, zavisno od vašeg  izabranog paketa imate niz benefita. Na primer, ukoliko se odlučite za Payments plan imate mogućnost da fakturišete kao fizičko lice, primate uplate klijenata, isplaćujete novac, a dobijate i ATM karticu za plaćanje i podizanje novca na bankomatu.

Sa druge strane, frilenseri koji su izabrali Remoter plan imaju mogućnost da budu stalno zaposleni standardnim ugovorom o radu, pa tako i ostvare sve benefite stalnog radnog odnosa uz plaćene poreze i doprinose. Ujedno, nemaju glavobolju oko papirologije koja redovno muči vlasnike preduzetničkih agencija, dok sa druge strane ostavaruju pravo na bolovanje, trudničko ili porodiljsko odsustvo, kao i pravo na podizanje kredita kod banke kao bilo koje drugo zaposleno lice.

Dakle, svakog meseca, na vaš račun leže neto iznos, ono što preostane kada se plate svi neophodni porezi koje propisuje država u kojoj se nalazite.

 

Obaveze koje imate prema Native Teams kompaniji su fiksne. Najosnovniji paket je besplatan, prvi naredni tier košta 19 dolara mesečno (ili svega 16 ako uzmete godišnji paket), zavisno od prihoda u vašem Wallet-u. Taj takozvani Payments plan je istovremeno duplo jeftiniji od konkurencije kao što su PayPal i Payoneer. Iako su oni u osnovi besplatni, njihova provizija (na primeru prihoda od 1.500 dolara) je duplo veća od fiksne mesečne naknade Native Teams-a.

Native Teams je kompanija osnovana u Velikoj Britaniji sa sedištem u Skoplju ii čini je tim od 190 zaposlenih. Broj korisnika ove platforme neprestano raste, a trenutno okuplja preko 90.000 digitalnih nomada u više od 70 zemalja sveta.

 

Dolazi vreme „frilenseraja“

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.