Vesti iz izdanja

01.12.2022. 01:00

Nova ekonomija

Autor: Ivana Pavlović

Cenim agilne saradnike

Poslovni stil: Jovana Tufegdžić, menadžerka za korporativne komunikacije, Visa SEE

Ako nemate mogućnost prilagođavanja novonastaloj situaciji, malo je verovatno da ćete ostvariti neki poslovni cilj...

Visa SEE

Jovana Tufegdžić, menadžerka korporativnih komunikacija, VISA SEE

Kako biste definisali svoj poslovni stil?
Moj stil je zapravo neprestana igra business i casual stila. U svakom danu jedan od tih pravaca je dominantniji, ali oba zapravo postoje svakodnevno u mom odevanju. Najčešće sam u tamnim tonovima koje razbijam svojim vedrim duhom i osmehom. A ponekad, kad nemam taj svoj osmeh, onda jak karmin pomogne da odvrati pažnju sa raspoloženja.

Koji je vaš stil rukovođenja – meka moć ili čvrsta ruka?    
Dosta teško pitanje. Rekla bih da se ja rukovodim integritetom koji je zasnovan na poverenju koje kontinuirano gradim sa svojim saradnicima. Biram da verujem ljudima sa kojima radim, a trudim se i da oni veruju meni. Dinamika današnjeg rada je intenzivna i često napeta. Ali je važno da se to ne odrazi na tim i odnose među ljudima… A tada je poverenje u dobre namere i međusobno razumevanje krucijalno.

Koje osobine priželjkujete kod svojih mlađih kolega?
U poslu definitivno posvećenost i istrajnost. Ne deluje mi da su nove generacije površne, ali mi se čini da je njihovo angažovanje površno. E sad, možda je to zato što oni žele sebe da sačuvaju od drugih ljudi, prevelikog opterećenja ili stresa, ali mislim da kada ne dajete sto posto od sebe zapravo tada i ne može da dođe do bilo kakvog iskoraka ni u profesionalnom ni u ličnom smislu.

Šta kao rukovodilac ne tolerišete?
Rekla bih da ne tolerišem manjak agilnosti. Kao što sam rekla, poslovno okruženje je danas vrlo dinamično i menja se skoro svakodnevno i drastično… Setimo se samo kako smo radili pre globalne pandemije a kako radimo sad. U tom smislu, ako nemate tu mogućnost prilagođavanja novonastaloj situaciji, malo je verovatno da ćete ostvariti neki poslovni cilj ili  ga ostvariti na mnogo teži način.

Može li se i kako u isto vreme biti i dobar menadžer i imati privatan život?
Da bi bio dobar menadžer u svom poslovnom okruženje, moraš biti i dobar menadžer i u životu. To jedno bez drugog ne ide. Ja lično verujem da živim jedan život i ne želim da ga delim na privatni i poslovni. Naravno, nekad dominiraju ove nekad one obaveze, ali na nama je da rukovodimo njima na pravi način i pokažemo da smo dobar životni menadžer.

Šta je najbolji savet koji ste dobili od starijeg i iskusnijeg kolege, a rado ga i danas delite?
Ulaganje u sopstveno znanje i iskustvo je jedina sigurna i isplativa investicija.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.