Vesti iz izdanja

30.06.2022. 20:59

Autor: Nova Ekonomija

Da li znate šta je kombinovani stambeni kredit i zašto je pravi izbor za vas?

Na svake tri godine, banka nudi mogućnost da klijent  bez naknade pređe na drugi tip kamate

Svesni ste da je kupovina stana uvek dobra investicija, ali i toga da je reč o veoma važnoj životnoj odluci, te je neophodno pažljivo birati na koji način ćete otplatiti svoj novi dom. Niste sigurni šta je najbolje rešenje za kupovinu stana, koje će vam omogućiti da ne brinete u decenijama koje dolaze? 

Rešenje stambenog pitanja možete pronaći u OTP banci, lideru u kreditiranju stanovništva i privrede, koja nudi kombinovani stambeni kredit, jedinstven na našem tržištu. Ono što ga čini posebnim jeste to što vam omogućuje da na svake tri godine prelazite sa varijabilne na fiksnu kamatnu stopu i obrnuto tokom celog roka otplate, dok je učešće već od 10 odsto. Da li znate zašto je ovo dobro rešenje za vas? 

Prilikom podizanja kredita, možete da birate kamatu kojom želite da započnete otplatu – fiksnu ili varijabilnu. Na svake tri godine, banka nudi mogućnost da klijent ostane na odabranom tipu kamate ili da bez naknade pređe na drugu. 

Kada imate mogućnost izbora, odluka postaje lakša.

Recimo, ako ste izabrali fiksnu kamatnu stopu, a nakon tri godine procenite da je varijabilna kamata povoljnija nego fiksna, veoma jednostavno i bez troškova možete preći na nju, a nakon tri godine opet birati koju želite. U okruženju punom promena, ovo je idealno rešenje.

Kad je reč o osnovnim karakteristikama ove ponude, važno je da znate da do 30. juna Banka ne naplaćuje naknadu za puštanje kredita, minimalni iznos je 10.000 evra, a učešće je od 10 do 20 odsto od zahtevanog iznosa. Dodatno, proces odobrenja kredita je brz, rok otplate je do 30 godina, a novac možete koristiti za kupovinu uknjiženih i neuknjiženih nekretnina. U trenutku podnošenja zahteva za kredit dovoljno je da imate 21 godinu, dok za otplatu poslednje rate ne možete biti stariji od 70 godina.

Osiguranje života tokom otplate

Pored navedenih karakteristika kombinovanog stambenog kredita, napominjemo da na vaš zahtev postoji i opcija osiguranja života korisnika. Pitate se zbog čega je važno da osigurate svoj život tokom otplate? Stambeni kredit je životni projekat. U proseku traje od 15 do 20 godina. U slučaju nepredviđenih životnih okolnosti može da se dogodi da naslednici ne mogu da izmiruju rate po kreditu za stan koji je pod hipotekom. Kako bi porodica bila obezbeđena, bitno je da se osigurate. Osiguravajuća kuća će vratiti ostatak duga po kreditu i banka će obrisati hipoteku sa stana. Sve zavisi od vas.

Da biste podigli kombinovani stambeni kredit u OTP banci, potrebno je da ste u stalnom radnom odnosu kod istog poslodavca šest meseci, da otvorite tekući račun u našoj  banci i izvršite prenos plate.

Za sve one koji znaju da je „i“ bolje od „ili“, kombinovani stambeni kredit predstavlja savršen izbor. Ostalo vam je samo da odaberete gde ćete da živite, kao i vrstu kamatne stope koja vam u ovom trenutku  odgovara.

Više o ponudi OTP banke saznajte besplatnim pozivom na broj 0800 23 23 22 za sve pozive iz fiksnih i mobilnih mreža iz Srbije, ili na sajtu www.otpbanka.rs.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.