Vesti iz izdanja

30.12.2020. 14:51

Autor: Nova Ekonomija

École hôtelière de Lausanne u Beogradu

Franšiza najpoznatije svetske hotelijerske škole

Hoteli, restorani, ali i ostali ugostiteljski objekti bili su prvi na udaru krize izazvane pandemijom i već skoro godinu dana intenzivno se bore sa posledicama krize. Neminovno je da će u periodu oporavka nakon krize konkurencija za radna mesta u ovoj industriji biti velika, a prednost će imati oni koji su najbolje pripremljeni i koji imaju odgovarajuće, specijalizovano obrazovanje, kao i veštine koje će ih diferencirati od ostalih.

Winsedswiss, svetski institut za obrazovanje u uslužnim delatnostima sa sedištem u Švajcarskoj, otvara u Beogradu ohma Belgrade akademiju za menadžment u hotelijerstvu i ugostiteljstvu i prvi put u Srbiju donosi tradicionalni švajcarski model obrazovanja, pod licencom VET by EHL programa najprestižnije obrazovne institucije za hotelijerstvo i ugostiteljstvo na svetu –  École hôtelière de Lausanne (EHL). Prvi polaznici pohađaće nastavu od marta 2021. godine, u savremeno opremljenoj akademiji u prostorijama Mona Plaza hotela.

Kako pojašnjava Uroš Urošević, CEO kompanije Winsedswiss u Srbiji, reč je o akademiji koja će zahvaljujući EHL licenciranim programima i dualnom modelu obrazovanja sa kombinacijom teorije i prakse, predstavljati lidera u savremenom obrazovanju u oblasti hotelijerstva i ugostiteljstva.

„VET by EHL program, koji će polaznici ohma akademije imati prilike da pohađaju, razvijen je u Švajcarskoj i koncipiran tako da na moderan, tehnološki usmeren način pruži adekvatnu edukaciju svima onima čiji je san da ostvare karijeru u svetu hotelijerstva i ugostiteljstva. Sa druge strane, svi koji žele da svom timu zaposlenih priključe visokokvalifikovane profesionalce u ovim oblastima, sa sigurnošću će moći da ih pronađu na našoj akademiji.  

Urošević naglašava da su na raspolaganju četiri različita studijska programa – Culinary, Room division, Hotel administration i Food & Beverage Services. 

„Tokom ovih programa  polaznici će imati priliku da svoje znanje i veštine razvijaju u skladu sa prvoklasnim švajcarskim standardima,  što će ih učiniti najtraženijim profesionalcima u ovoj oblasti, ne samo u Srbiji već svuda u svetu“, ističe Urošević i dodaje da je „misija akademije da kvalitetnim obrazovanjem doprinese smanjenju nezaposlenosti u ovom sektoru, ali i da svima koji su odabrali ovaj karijerni put, pruži priliku da se razvijaju u svojoj zemlji i steknu veštine koje će im obezbediti sigurnu budućnost“. 

Više informacija o akademiji i programima možete pronaći na: https://ohma.ro/sr/

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.