Vesti iz izdanja

01.12.2022. 01:15

PROMO

Autor: Nova Ekonomija

Hipernet kao centar kućne zabave za čitavu porodicu

Slobodan Papak, menadžer segmenta fiksnih usluga, Yettel

JEDINSTVENA PONUDA HIPERNETA DO KRAJA GODINE...

Yettel

Slobodan Papak, Yettel

Tržište kablovskih operatora već godinu dana ima još jednog igrača. Hipernet ponuda kompanije Yettel, obuhvata usluge optičkog interneta, digitalne televizije i fiksne telefonije. Koristi isključivo optičku mrežu, što garantuje internet odlične brzine i kvalitet usluga na svim mestima na kojima je dostupan.

O aktuelnoj ponudi Hiperneta, dostupnom sadržaju, konstantnim inovacijama za korisnike, i zašto je baš Hipernet prava opcija za celo domaćinstvo, razgovarali smo sa Slobodanom Papkom, menadžerom segmenta fiksnih usluga u Yettelu.

Hipernet je sa nama već godinu dana, šta je novo doneo na tržište i po čemu se razlikuje od ostalih kablovskih operatora?

Visok kvalitet pružanja usluga u sektoru mobilnih usluga izdvajao nas je godinama unazad u odnosu na ostatak tržišta, tako da smo takav kvalitet želeli da prenesemo i na segment usluga za domaćinstvo. Tokom razvoja Hiperneta, fokusirali smo se na dve stvari – šta je to što je korisnicima potrebno i kako da napravimo najbolje korisničko iskustvo. Ponudili smo tržištu objedinjenu uslugu koja uključuje optički internet, digitalnu televiziju i fiksnu telefoniju, kao i kompletno korisničko iskustvo.

Glavna ideja Hipernet televizije jeste da sadržaj približimo korisnicima. Želeli smo da ponudimo nov način pregleda sadržaja tako da bude tematski sortiran, umesto da se deli po izvoru iz kojeg dolazi npr. kataloga filmova ili nekog kanala. Tako da, ukoliko korisnik želi da pogleda neki domaći film, dovoljno je da ode na sekciju ,,Filmovi“, odabere kategoriju ,,Domaći“ i tu će mu na raspolaganju biti svi domaći filmovi koji su se emitovali na televiziji u prethodnih 7 ili više dana. Namera nam je bila da interfejs prilagodimo velikoj količini sadržaja, po uzoru na ,,Netflix“ i druge globalne pionire u inovaciji gledanja video-sadržaja. Naravno, za ljubitelje tradicionalne televizije, Hipernet TV pruža sve funkcionalnosti linearne televizije.

Druga važna stvar bila je brzi optički internet za čitavo domaćinstvo i stabilna WiFi konekcija u svakom kutku doma koja odgovara različitim potrebama članova porodice.

Kada je Hipernet stigao na tržište, ponuda sportskog sadržaja izdvajala se kao jedinstvena na tržištu. Šta je korisnicima trenutno na raspolaganju?

Kada korisnici razmatraju kog kablovskog operatera će izabrati, sport kao uvek aktuelna tema je važan faktor koji se uzima u obzir. Pozicionirali smo se
kao platforma sa najboljim sportskim sadržajem i nastavljamo da širimo ponudu u tom segmentu, tako da sada pored Premijer lige koja je dostupna na Arena sport kanalima, imamo i druga najbolja fudbalska takmičenja uključujući Seriju A, La Ligu, Ligu 1, Ligu šampiona, Ligu Evrope, ali i Super ligu Srbije. Na Arena sport kanalima dostupna je i najbolja košarka, poput NBA i ABA lige, dok je Eurosport poznat kao dom za biciklizam, tenis, zimske sportove i Olimpijske igre. Odnedavno, naši korisnici mogu da gledaju i dva nova Arena kanala, NBA kanal i TV Premijer ligu.

Sa druge strane, posebno je interesantan i dečiji sadržaj, koji je sortiran po crtanim herojima i uzrastu kome je namenjen, kao i tipu emisije (dugometražni, kratki crtaći, filmovi za celu porodicu). U okviru ovog segmenta dostupna je i kategorija „Još 5 minuta“ gde su na raspolaganju sadržaji u trajanju od 5 minuta, pa roditeljima može biti lakše da ograniče vreme deci ispred ekrana. Takođe, bilo nam je važno da zaštitimo najmlađe od neprimerenih sadržaja, tako da postoji opcija roditeljske kontrole i zaštite PIN kodom.

Kako Yettel prikuplja informacije o interesovanjima korisnika kada je u pitanju Hipernet i kako prilagođava ponudu?

Na nekoliko načina – radimo istraživanja na raziličitim ciljnim grupama, razgovaramo svakodnevno sa korisnicima u prodavnicama, kontakt centru, ali pratimo i forume i diskusije na društvenim mrežama. Hipernet TV je dostupan i kao odvojena usluga, koju je moguće uzeti zasebno, bez obzira na to gde se u Srbiji nalazite. Jedini preduslov je da korisnik ima internet vezu, bez obzira na tehnologiju i operatora koji jepruža. Na taj način je u okviru Hipernet ponude moguće izabrati kombinaciju optičkog interneta i digitalne televizije, ali i samo jednu od tih usluga ponaosob, što je retka opcija na našem tržištu.

Televiziju je moguće gledati i putem veb pretraživača na adresi www.hntv. rs. U okviru Hipernet TV korisničkog interfejsa, tu je i programski vodič (EPG) čijim aktiviranjem korisnik može da pokrene kanale i sadržaje koji se emituju u tom trenutku ili su se emitovali u prethodnih sedam dana, kao i da vidi one koji će biti emitovani u naredna tri dana. Pripremamo i nova iznenađenja za sve korisnike, ali o tome ćemo više u narednom periodu.

Hipernet je do kraja godine dostupan korisnicima po izuzetno atraktivnoj ponudi. Da li ovo znači da je sad pravi trenutak za uvođenje Hiperneta?

Tako je. Kako bi postao dostupniji što većem broju građana ponudili smo Hipernet Duo i Trio pakete, po ceni od 1 dinar u prvih 12 meseci i po sjajnoj ceni u drugih 12 meseci. Ova ponuda je trenutno najatraktivnija na tržištu
i donosi značajnu uštedu u kućnom budžetu. Kada tome dodate najbolji sportski, serijski i filmski sadržaj, kao i odlično korisničko iskustvo, jasno je zašto je Hipernet najbolja opcija za celo domaćinstvo.

Proces instalacije je jako bitan, makar iz ugla korisnika, koliko pažnje se obraća na taj deo?

Potrudili smo se da instalacija bude što kvalitetnija i jednostavnija. Uz naše iskusne tehničare, čitav proces od momenta aktivacije usluge do instalacije, odvija se u najkraćem mogućem roku. Naša podrška stiže u tačno dogovoreno vreme, sa adekvatnom dokumentacijom i na najefikasniji način instalira optiku kako bi korisnik uživao u brzom internetu i bogatom sadržaju Hiperneta. Sve navedeno pokazalo se kao recept za uspeh – što pokazuje i broj korisnika koji stalno raste.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Tema:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.