Vesti iz izdanja

03.11.2022. 14:30

Nova ekonomija

Autor: Olivera Bojić

Na tržištu ima prostora za sve igrače

Foto: Bojan Pajić

Na tržištu ima prostora i za male proizvođače nameštaja koji ne rade serijsku proizvodnju, ali je situacija trenutno teška, suočeni smo sa nestašicom drveta i poskupljenjem repromaterijala, kaže Milica Marić, vlasnica Wood Mood Design, proizvodnje nameštaja.

“Mi ne radimo serijsku proizvodnju pločastog nameštaja, nije nam cilj da izvozimo velike količine. Trudimo se da zadržimo kvalitet na istom nivou kao i do sada tako da konstantno tražimo i pravimo zalihe kvalitetnijih materijala kojih je manje, ali uspevamo da ih pronađemo”, kaže Milica Marić.

 

U prvih sedam meseci prošle godine, prema poslednjim podacima PKS, proizvodnja proizvoda od drveta povećana je za 23 odsto u odnosu na isti period prethodne godine dok je proizvodnja nameštaja bila na istom nivou kao 2020, za 0,7 odsto je povećana. Kakvi su podaci u vašoj firmi?

 

Sve vreme pandemije radili smo punim kapacitetom. Od početka pandemije ljudi su provodili više vremena u svojim domovima, okrenuli su se sređivanju enterijera i zameni nameštaja.