Vesti iz izdanja

01.01.2023. 02:48

Nova ekonomija

Autor: Ivana Pavlović

Ne volim kad se izbegavaju obaveze

Poslovni stil: Miloš Turinski, menadžer za odnose sa javnošću, Infostud  

Zapamtio sam savet koji sam dobio na početku karijere, da budem onakav kakav jesam...

Infostud

Miloš Turinski, Infostud

Kako biste definisali svoj poslovni stil?
Ne razlikujem se puno privatno i poslovno i to mi je jako bitno u radu. Kad postoji ljubav prema profesiji kojom se baviš, uvek su prisutni odanost i predanost poslu, a to se iskazuje entuzijazmom i strasti prema onome čime se baviš. PR menadžer mora da ima stil baziran na izgradnji međusobnog poverenja sa ljudima i na taj način razvija i održava odnose. Volim detalje i trudim se da sve što radim bude na najvišem nivou.

Koji je vaš stil rada – meka moć ili čvrsta ruka?
Više naginjem mekoj moći, gde uz znanje, motivaciju, savetovanje i podršku kolegama inspirišete mlađe kolege da se razvijaju. Međutim, smatram da u određenoj meri mora postojati miks oba gde „čvrstu ruku“ koristite  kada se postavljaju visoki standardi ili se traži brza i efikasna realizacija zadataka.

Koje osobine priželjkujete kod svojih mlađih kolega?
Dugi niz godina imam mlade praktikante, od kojih su mi neki sada i kolege, kod kojih me uvek prvo oduševi želja za učenjem, proaktivnost, sticanje što više iskustva, gde im nije teško da se late bilo kog posla sve sa ciljem da bi bili što bolji u onome što rade. Sa tim osobinama i pristupom poslu svima je dalji uspeh zagarantovan.

Šta u radu kod kolega ne tolerišete?
Pošto zaista volim svoju profesiju, teško tolerišem izbegavanje obaveza, nepoštovanje rokova, ali i drugih kolega ili saradnika.

Može li se i kako u isto vreme biti i dobar menadžer i imati privatan život?
Apsolutno može i to je imperativ. Balans je jako bitan kako biste bili uspešni i dobri na obe strane, jer nesklad može samo negativno da se odrazi. Sve je lako ako su prioriteti jasno postavljeni i propraćeni dobrom organizacijom i planiranjem. Moj privatni život je meni osnova za sve i bez podrške porodice i prijatelja teško je dolaziti do bilo kakvih uspeha.

Šta je najbolji savet koji ste dobili od starijeg i iskusnijeg kolege, a rado ga i danas delite?
Među prvim savetima sa početka karijere mi je ostao urezan jedan najjednostavniji, a uporedno ispostavilo se i najkorisniji – da uvek budem svoj i budem onakav kakav jesam. Mislim da mi je upravo to pomoglo u mnogim poslovnim uspesima i otvorilo mnoga vrata. Time dajete deo sebe poslu i ostavljate svoj pečat.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.