Vesti iz izdanja

01.03.2023. 00:07

Autor: Ivana Pavlović

Oduševi me strast prema poslu

POSLOVNI STIL Ana Petrović, direktorka direkcije Centralne usluge i članica uprave u kompaniji Lidl Srbija

Lidl Srbija

Ana Petrović, direktorka direkcije Centralne usluge i članica uprave u kompaniji Lidl Srbija

Kako biste definisali svoj poslovni stil?

Mi u Lidlu zaista negujemo prijateljski i dobronameran odnos prema svim kolegama sa kojima radimo. Otvorena komunikacija, poverenje i fer odnos jesu našu principi rukovođenja. U skladu sa takvom atmosferom u timu, uvek svoje kolege i poslovne partnere tretiram kao svoje bliske prijatelje.

Koji je vaš stil rukovođenja – meka moć ili čvrsta ruka?

Iako bih dala blagu prednost mekoj moći, smatram da je kombinacija najbolja. Zapravo, stil rukovođenja treba prilagoditi konkretnoj situaciji.

Koje osobine priželjkujete kod svojih mlađih kolega?

Kada primamo nove članove u naš tim, posebno mi je zadovoljstvo da učestvujem u odabiru kandidata. Uvek me oduševi kada vidim strast prema poslu, bez obzira na godine, iskustvo ili vrstu posla, to prvo primetim i najčešće je to ono što pravi razliku između kandidata. Taj sjaj u očima se ne može ni sakriti, ni odglumiti i to je ono što priželjkujem i čemu se radujem kod svojih mlađih kolega.

Šta kao rukovodilac ne tolerišete?

Samo dve stvari: nerad i nekolegijalnost. Za sve ostalo imam razumevanje i verujem da razvojem zaposlenih mogu da se prevaziđu sve prepreke. Trudim se da budem dobar primer svojim kolegama.

Može li se i kako u isto vreme biti i dobar menadžer i imati privatan život?

Naše kolege iz Ljudskih resursa često ističu značaj balansa privatnog i poslovnog života, pa nas tako podsećaju i podstiču da svoje vreme koristimo na najbolji mogući način, obezbedivši nam i uslove za to.

Na primer, svi mi koji radimo u Upravnoj zgradi imamo opciju rada od kuće, imamo i mogućnost rada u kancelariji opremljenoj za rad sa decom u slučaju da neko mora da povede dete sa sobom na posao. Na ovaj način možemo lako da upravljamo odnosom privatno-poslovno.

Mada, moram da dodam da ja imam i tu sreću da mi je relaksacija kada mislim o nekretninama, lokacijama i gradnji – često se tako radujem vikendu, pa onda vreme provedem pričajući o tržištu nekretnina.

Šta je najbolji savet koji ste dobili od starijeg i iskusnijeg kolege, a rado ga i danas delite?

Često se dese situacije koje u momentu izgledaju kao nepremostiva prepreka. Jednom mi je jedan kolega rekao da i tome treba dati vremena i imati strpljenja, jer se neke situacije same od sebe reše. Potpuno tačno, u nekretninama sam to videla nebrojeno puta.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.