Vesti iz izdanja

28.02.2022. 16:33

Autor: Imlek

Solidarnost i odgovornost kao imperativ u poslovanju

TOP POSLODAVCI

Imlek kao regionalni lider na tržištu mleka i mlečnih proizvoda uživa ugled jedne od najangažovanijih kompanija kada je reč o društveno odgovornom načinu poslovanja. Pored isporučivanja najkvalitetnijih mlečnih proizvoda, u fokusu kompanije su i projekti koji pomažu razvoj zajednice i utiču na dobrobit razli-čitih ugroženih kategorija.

Strateški opredeljena da podržava ugrožene članove društva, kompanija Imlek kroz svoje društveno odgo-vorne aktivnosti promoviše razvoj lokalne zajednice, očuvanje životne sredine, tradiciju i porodične vred-nosti.

Protekle dve godine koje je obeležila pandemija virusa kovid-19, svedoci smo nove realnosti koja je pred sve nas postavila različite izazove. U jeku pandemije, kompanija Imlek je pokazala visok stepen društvene solidarnosti, i nastavila da sprovodi odgovorne projekte, kako na internom, tako i na eksternom nivou.

Na poziv Vlade Republike Srbije kompanija Imlek je obezbedila neophodna sredstva za nabavku sedam respiratora potrebnih za lečenje pacijenata sa teškom kliničkom slikom, koji su raspoređeni u zdravstvene centre širom Srbije. Pacijentima i osoblju u najvećim medicinskim ustanovama donirano je više desetina tona mleka, kao i Banci hrane, koja je robu distribuirala narodnim kuhinjama i udruženjima koja zbrinjavaju socijalno ugrožene građane.

Pored donacija Banci hrane, Imlek je obezbedio dezinfekciona sredstva, beskontaktne toplomere i zaštitne maske štićenicima Prihvatilišta za decu Beograda. Takođe, obradovao ih je omiljenim proizvodima brenda Moja Kravica i time dodatno učvrstio kontinuiranu saradnju sa Prihvatilištem za decu i Sekretarijatom za socijalnu zaštitu.

Tokom 2021. godine, kompanija nastavlja da daje svoj doprinos društvu i pokazuje zahvalnost za kontinui-rano poverenje koje joj zajednica pruža. Imlek je u sklopu svog društveno odgovornog poslovanja donaci-jama svojih proizvoda obradovao domove za decu bez roditeljskog staranja, decu sa smetnjama u razvoju, kao i domove za stara lica i javne kuhinje širom naše zemlje. Samo neke od institucija sa kojima tradicional-no sarađuje na svom putu humanosti su Svratište za decu ulice u Beogradu, Prihvatilište za decu Beograda, Dom za nezbrinutu decu „Duško Radović“ u Nišu, SOS Dečije selo u Sremskoj Kamenici, Dom za decu ometenu u razvoju „Kolevka“ u Subotici, Svratište za decu i mlade u Novom Sadu i drugi. Takođe, kom-panija veliku pažnju poklanja i osnovnim školama i vrtićima širom Srbije, koje više puta godišnje obraduje donacijama mleka i mlečnih proizvoda.  Mališanima vrtića „Venčić“ na Savskom vencu, u kojem borave deca sa smetnjama u razvoju, Imlek je po preporuci i uz podršku institucija donirao novi i savremeni inven-tar sa spravama za igru i razvoj motorike. 

Na internom nivou, u udarnom talasu pandemije, kompanija je odgovorno postupila i prema svojim zapo-slenima i prema očekivanjima tržišta. Zaposlenima u proizvodnim pogonima obezbeđena je sva neophodna zaštitna oprema za rad po smenama kako bi se snabdevanje mlečnim proizvodima nastavilo i u momentima krize, dok je ostalima omogućen rad od kuće u cilju zaštite zdravlja čitave zajednice. U saradnji sa Institu-tom za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ i uz podršku Privredne komore Srbije, odmah na početku kolektivne imunizacije u Srbiji, Imlek je organizovao vakcinalne punktove na svojoj najvećoj pro-izvodnoj lokaciji u Padinskoj skeli. Kompanija je tom prilikom uputila poziv za vakcinaciju svim kooperan-tima kompanije, kako bi pre svega sačuvali svoje zdravlje, a zatim i kako bi osigurali bezbedan proces pro-izvodnje mleka koji je izrazito osetljiv.

Kao kompanija čije je strateško opredeljenje društveno odgovorno poslovanje, s fokusom na socijalno ugrožene grupe društva, Imlek se kontinuirano zalaže za kvalitetniji i bolji život sugrađana, o čemu svedoče brojne sprovedene akcije. Društvena solidarnost i odgovornost ostaju jedan od imperativa poslovanja kom-panije, kao srdačni odgovor na poverenje koje joj potrošači u kontinuitetu pružaju skoro sedam decenija.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.