Vesti iz sveta

27.08.2019. 14:37

Reuters, Nova ekonomija

Autor: Nova Ekonomija

EU ponovo ispituje poslovanje Gugla

Regulatorna tela EU ispituju alat kompanije Gugl  „Google For Jobs“, kako bi ispitali da li najpoznatiji svetski pretraživač krši pravila o konkurenciji i favorizuje svoj proizvod.
„Google For Jobs“ je lansiran pre oko dve godine, a već postoji veliki broj žalbi od strane konkurentskih firmi koje tvrde da Gugl ne poštuje konkurenciju, a već 23 vebsajta iz Evrope su tražila od Evropske komisije da se Guglu zabrani ovakva praksa dok se ne ispita ceo slučaj. 
Evropska komesarka za zaštitu konkurencije Margaret Vestager, koja je do sada uručila oko 9.2 milijardi evra kazni tehnološkom gigantu je izjavila da oni istražuju poslovanje Gugla i u drugim oblastima, kako bi proverili da li je još negde ima elemenata za pokretanje postupka. 
Ona je dodala da ovakvi slučajevi mogu imati veliki uticaj na društvo i da se ne može dozvoliti kompanijama poput Gugla da imaju toliki uticaj na uspeh drugih kompanija i da se mora pronaći odgovarajuća regulativa kako bi se zaštitila konkurencija.   
PROČITAJTE JOŠ:


Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.