Vesti iz sveta

29.10.2018. 09:08

Autor: Inženjeri mašinstva slave dva jubileja

IBM preuzima Red Hat za 34 milijarde dolara

IBM ovom kupovinom nastoji da diversifikuje svoj tehnološki hardver i konsultantske poslove u proizvode sa višom dodatom vrednošću....

Tehnološka kompanija IBM postigla je dogovor o pruzimanju američkog softverskog giganta Red Hat za 34 milijarde dolara, uključujući i dug. 

IBM ovom kupovinom nastoji da diversifikuje svoj tehnološki hardver i konsultantske poslove u proizvode sa višom dodatom vrednošću.

Ta transakcija je daleko najveća akvizicija IBM-a i podržava napore generalnog direktora kompanije Ginni Romettija o proširenju softverske ponude kompanije zasnovane na pretplati, s obzirom na usporavanje prodaje softvera i smanjenje potražnje za glavnim serverima.

IBM, koji ima tržišnu kapitalizaciju od 114 milijardi dolara, platiće 190 dolara po akciji u gotovini za Red Hat, što je premija od 63 odsto na cenu akcija postignutu u trgovanju u petak.

Osnovana 1993. godine, Red Hat se specijalizovao za Linux operativne sisteme, najpopularniji tip open source softvera koji je razvijen kao alternativa vlasničkom softveru koji je napravio Microsoft.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.