Ilon Mask pravi tunel ispod Las Vegasa

Ilon Mask FOTO: Ilon Mask
  • 13.03.2019

  • 12:14

  • Nova ekonomija, Biznis Insajder

  • 0

Ilon Mask napraviće tunel velike brzine ispod Las Vegasa. On je to najavio na svom Tviter nalogu, i po svemu sudeći, planira da tunel profunkcioniše do kraja ove godine!

"Radujem se izgradnji tunela u Vegasu. Pretpostavljam da će biti operativan do kraja godine!", tvitnuo je jedan od najvećih preduzetnika današnjice i izazvao salvu komentara i pitanja.

Uprava Las Vegasa želi da izgradi podzemni kongresni centar i za to su angažovali Maska, čijoj kompaniji The Boring Company, je poveren posao. Mask je za osnivanje te kompanije "inspirisala" gužva u saobraćaju, koja mu je toliko išla na živce da je odlučio da nađe svoje rešenje za nju.

U tvitu stranice Maskove kompanije The Boring Company, navodi se da veruje da će napraviti velike stvari za Las Vegas s upravom tog grada. 


Prema planu, tunel The Boring Company trebalo bi da se otvori pred početak Consumer Electronics Show 2021, koji se obično održava prve nedelje januara.

Cilj je da se izgradi podzemni željeznički sistem velike brzine kojim mogu prolaziti modifikovani Teslini automobili ili čak električni tramvaji u koje može stati 16 osoba, ali, zasad, nije jasno koja vozila će tačno ići njime. Namera je da se povežu različita područja dve milje dugog kongresnog centra u Las Vegasu, ako početni tunel bude dobro urađen. 

Stiv Dejvis, predsednik The Boring Company, izjavio je da postoje šanse da su tunel produži i da se poveže s aerodromom McCarran ili Las Vegasom. 
pošaljite komentar

Nema komentara