Vesti iz sveta

20.03.2019. 09:50

Beta

Autor: Tatjana Matić, državna sekretarka

Kompanija Dizni privodi kraju kupovinu dela Foks-a za 71 milijardu dolara

Kompanija Dizni privodi kraju kupovinu dela Foksa u vrednosti od 71 milijardu dolara, što je korak koji će promeniti medijsku scenu.
Dogovor otvara Dizniju put za pokretanje sopstvenog servisa za onlajn gledanje sadržaja, Dizni plusa. Taj servis bi trebalo da počne s radom kasnije ove godine.  
Kupujući studije koji prave Simpsonove i Eks-men (X-men), Dizni želi bolju poziciju u nadmetanju za pažnju i novac gledalaca s kompanijama poput Amazona i Netfliksa.
Dizniju je potrebno sve što može da ponudi da bi ubedio gledaoce da plate još jedan strim servis. Ta kompanija već drži klasične Diznijeve crtane filmove, Zvezdane ratove, Piksarove animirane filmove, Mapet šou i neke od Marvelovih junaka.  
Kupovinom Foksove industrije zabave tome će se pridodati Marvelovi „Eks-men“ i Dedpul, kao i program koji se emituje na Foksovim kanalima „FX netvorks“ (FX networks) i „Nešnal džiografik“ (National Geographic).

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.