Vesti iz sveta

23.05.2019. 10:54

Danas

Autor: Aleksandra Đenadić, Prvo osnovno tužilaštvo

Nike i Adidas Trampu – Obustaviti trgovinski rat sa Kinom

Nike i Adidas su dve od ukupno 173 kompanije koje proizvode obuću i koje su američkom predsedniku Donaldu Tampu uputile potpisani apel kojim zahtevaju okončanje trgovinskog rata sa Kinom, prenosi Danas.

Kompanije navode da takva politika ima katastrofalne posledice po potrošače i da će odluka predsednika o povećanju uvoznih carina na 25 odsto nesrazmerno uticati na radničku klasu.

PROČITAJTE JOŠ:

Potpisnice ovog apela tvrde i upozoravaju da viši porezi ugrožavaju buduća poslovanja, dok Tramp, s druge strane misli da može da dobije ovaj rat.

To potvrđuje i njegov nedavni postupak kada je povećao carine sa 10 na 25 odsto i to na oko 200 milijardi dolara vredan kineski uvoz u SAD, nakon što dogovor između ove dve zemlje nije postignut.

Iako Kinezi, načelno nisu za trgovinski rat sa Amerikom, oni najavljuju da neće sedeti skrštenih ruku, već spremaju kontramere od 1. juna, kada je planirano podizanje poreza na 60 milijardi dolara vredan američki uvoz.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.