Vesti iz sveta

08.02.2019. 10:43

Autor: Izmene zakona o prevozu putnika

PARA NA PARU: Bogatiji za tri milijarde dolara za samo jedan dan!

Najbogatiji čovek Azije, Osnivač SoftBank grupe, Masajoši Son kao posle dobrih rezultata na tržištu kapitala za nepuna 24 sata postao je bogatiji za čak tri milijarde američkih dolara.

Akcije SoftBank grupe na zatvaranju berze u Tokiju dostigle su vrednost od 9.962 jena, što je u odnosu na poslednje berzansko zatvaranje rast od 17,7 odsto, prenosi CNBC.

Na sajtu ove kompanije navodi se da je Son od 30. septembra prošle godine vlasnik čak 231.205.000 akcija japanskog konglomerata, a nakon poslednjeg rasta vrednosti akcija to bi značilo da je ovaj 55. najbogatiji čovek planete (Forbs) postao bogatiji za 3,15 milijardi dolara i da je njegovo bogatstvo sada procenjeno na 21,5 milijardi US dolara.

Ova vest je došla nakon objave podatka o rastu prihoda Sonove kompanije za 50 odsto u prva tri kvartala fiskalne godine.

___________________________________________

PROČITAJTE JOŠ

Ruski milijarder nudi 400 miliona evra da spasi propali španski trgovački lanac

Preminuo direktor bitkoin menjačnice, zarobljeno 190 miliona dolara!

Akcije Fijat Krajslera pale za 10 odsto zbog slabih rezultata

___________________________________________

Poslednjih meseci SoftBank je bio u središtu poslovne javnosti Azije nakon što je za kratko vreme njihov „Vision Fund“ izrastao u jedan od nejvećih start Up projekata na svetu. Naime, „Vision Fund“ je investirao u 24 evropske i azijske kompanije čak 30 milijardi dolara, što je samo tri milijarde dolara manje od ukupnih ulaganja američkih venture capital fondova u 2017. godini.

Među tim kompanijama najpoznatije su Arm, WeWork, Nvidia, Uber, Fanatics, Improbable, Auto1, Compass, OYO Rooms, Wag!, Plenty, Mapbox i Brain Corp, koje su mahom iz IT sektora, preko osiguranja, biotehnologije i automobila, pa do nekretnina.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.