Vesti iz sveta

11.12.2018. 11:52

Autor: Endrit Šalja, kosovski ministar trgovine

Salvini: Antisemiti su imbecili i delinkventi

Zamenik italijanskog premijera i lider desničarske Lige Mateo Salvini izjavio je pred dolazak u Izrael da je ta zemlja „jedna od najvećih i najmodernijih demokratija na planeti“ i da njegovoj poseti nije potrebno drugo opravdanje.
On je ponovo rekao da su „antisemiti imbecili i delinkventi“ i da će on kao ministar unutrašnjih poslova učiniti sve da se suprotstavi antisemitizmu.
Salvioni je ocenio da antisemtizam raste u Evropi i da je islamski ekstramizam glavni neprijatelj građanskog društva i socijalnog mira i u Italiji i u Izraelu.
Na pitanje da li će predložiti preseljenje ambasade Italije iz Tel Aviva u Jerusalim, Salvini je uz smešak odgovorio da ga puste da poseta prođe u miru, preneli su izraelski mediji.
Glasine da je predsednik Izraela Ruven Rivlin odbio da se sastane s njim su „lažne vesti“, rekao je Salvini, dodavši da sastanak nije ni tražio.
On će doputovati u Izrael danas popodne i sastati se najpre s ministrima pravde, unutrašnjih poslova i turizma, a sutra s premijerom. I u kabinetu predsednika Rivlina je navedeno da je razlog što se neće sastati s Salvinijem gust raspored posete.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.