Vesti iz sveta

17.07.2019. 13:54

Nova ekonomija

Autor: Nova Ekonomija

Svetski dan emotikona :)

 

U svetu se danas već šestu godinuobeležava Svetski dan emodžija (emotikona), objavio je sajt Svetskog dana emodžija. 
Svetski dan emodžija ideja je Džeremija Burdža, osnivača Emodžipedije. Emodžipedija sadrži preko 25 miliona emodžija i na njoj se oni ažuriraju, prate se njihove promene i informiše se svet o najnovijim emodži dodacima.
Kompanije koriste Svetski dan emodžija da pokrenu promocije vezane za njih i prirede emodži događaje. Epl (Apple) je prošle godine predstavio nove emodži dizajne, Kim Kardašijan (Kim Kardashian) je lansirala nove Kimodži (Kimoji) parfeme, a svetska premijera mjuzikla Emodžilend (Emojiland the Musical) održana je u Njujorku.
U 2017. godini Empajer stejt bilding bio je osvetljen „ žutom bojom emodžija“, u petoj aveniji Saks održan je Emoji Red Carpet u Njujorku, a Gugl (Google) je povukao svoje emodži blobs-e.
Na Fejsbuku (Facebook) prošle godine najviše su se koristili emodžiji sa očima u obliku srca, emodži koji plače od smeha, ali i rođendanska torta. Ljudi su na Fejbsuku koristili emodži srce duplo više nego pre dve godine, piše na blogu Emodžipedije.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.