Vesti iz sveta

09.02.2019. 12:56

Autor: Marija Mitrović, direktorka za filantropiju i partnerstva Trag fondacije

UTrenu – Web portal koji spaja profesionalce i korisnike

Ekspanzija najrazličitijih servisnih/uslužnih Web portala zadesila je kako Srbiju, tako i njeno okruženje (region), međutim jako mali broj sajtova ovog tipa uspeva da ponudi dobar balans između ponude i potražnje, kupaca i prodavaca, korisnika usluga i onih koji nude iste-profesionalaca. 
Zapravo, veliki broj portala ovakvog tipa na ovim prostorima ima problema na većini ključnih relacija, tako da pre ili kasnije dolazi do osipanja kako korisnika, tako i onih koji nude svoje usluge. Svega nekoliko primera servisnih Web portala uspelo je da u svakom smislu zaokruži nešto što se zove potražnja i nešto što se zove ponuda. Jedan od tih sajtova je Utrenu.com .
Utrenu.com je nastao kao plod višemesečnog rada tima programera i idejnih tvoraca, a sve u želji da se spoje potrošači kojima je potrebna pomoć i kvalifikovani profesionalci koji mogu da pruže istu uslugu. 
Potrošači biraju ponudu profesionalca koja im najviše odgovara. 
Sve funkcioniše po principu kreiranja zahteva za uslugu koja je potrebna korisniku: smernice oko obavljanja posla, vreme koje odgovara korisniku… Nakon toga zahtev biva prosleđen svim registrovanim profesionalcima koji pružaju traženu uslugu u skladu sa željama i potrebama korisnika. Na ovaj način izbegava se prazan hod u pogledu velikih prepiski već se sve svodi na dobijanje što bržeg odgovora. Uslov je da i korisnici i profesionalci budu registrovani na Web portalu – procedura se odvija u svega nekoliko koraka.
Sa strane Web portala sve je osmišljeno tako da korisnici dobiju ponude od profesionalaca koji su slobodni kada korisnicima to zaista odgovara, motivisani i spremni da završe posao najbolje moguće i u što kraćem vremenskom periodu. Na sajtu je moguće pogledati cene njihovog rada, kao i ocene od strane korisnika koji su sa istima imali iskustva. Sajt je podeljen u veliki broj sekcija i podsekcija koje suštinski pokrivaju najveći broj usluga i servisa u Srbiji i regionu. 
Ideja tvoraca internet portala Utrenu.com je da se broj usluga i servisa, kao i oblasti stalno širi na čemu se intenzivno radi iz dana u dan.
Pored Web stranice Utrenu.com je dostupan i kao aplikacija na Google Play prodavnici.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.