Vesti iz zemlje

10.07.2018. 14:36

FoNet

Autor: AIESEC zove

Han: Srbija u EU 2025. deluje kao ambiciozan plan, ali izvodljiv

Evropski komesar za pitanja proširenja i susedsku politiku Johanes Han izjavio je da je 2025. godina, koja je pominjana kao mogući termin za učlanjenje zemalja Zapadnog Balkana u Evorpsku uniju, i dalje ambiciozan, ali izvodljiv datum.

Han je u Londonu, na konferenciji Čatam haus u Kraljevskom institutu za spoljnu politiku, izjavio da je taj datum, iznet u februaru ove godine, kada je predstavljena strategija za Zapadni Balkan, izazvao „akcije i reakcije“ i čitav proces učinio konkretnijom.  

„Na početku sam oklevao, ali danas mi je drago što su me ubedili da je datum dobra ideja“, rekao je Han i dodao da su ranije postojale samo maglovite najave o mogućem učlanjenju.  

On je napomenuo i da bi pristupanje zemalja Zapadnog Balkana Evropskoj uniji 2025. godine značilo bi da one morale da pregovore i neophodne procese završe do 2023. godine, „a to je skoro sutra“.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.