Vesti iz zemlje

11.11.2018. 11:46

Mondo

Autor: Trampov sastanak sa Makronom

Huawei demantovao da se seli iz Beograda u Zagreb

Kompanija Huawei u Srbiji demantovala je pisanje pojedinih hrvatskih medija da se kancelarija kineske kompanije iz Beograda seli u Zagreb, prenosi Mondo.
Kineski gigant Huawei demantovao je za Mondo pisanje „Večernjeg lista“ i drugih hrvatskih medija, da se kancelarija Huawei kompanije navodno iz Beograda seli u Zagreb.
„Kompanija Huawei u Srbiji posluje duže od 12 godina, gde se nalazi centrala za Zapadni Balkan. Kao centrala ovog dela Evrope naš cilj je da proširimo svoje poslovanje, otvaramo nova radna mesta i zapošljavamo stručne kadrove. Do sada smo ostvarili saradnju sa velikim brojem partnera i plan nam je da nastavimo jačanje pozicije Srbije na putu tehnološkog razvoja“, navela je ta kompanija.
Huawei je dodao da je „sagradio značajne temelje za dalji rast i razvoj i kreirao velike planove koje planira da realizuje u godinama koje su ispred nas“.
„Centrala kompanije za ovaj deo sveta je nedavno iz jednog dela Beograda preseljena u drugi, u kojem se nalaze i brojne druge IT i telekomunikacione kompanije u Beogradu“, dodaje se.
Kompanija Huawei već radi na procesima digitalizacije društva i unapređenju IT i telekomunikacione infrastrukture Srbije, u koje je najavljeno ulaganje od više 150 miliona evra, naveo je Huawei.
„Takođe, studenti iz Srbije već nekoliko godina unazad imaju priliku da obave stručnu praksu u Huawei postrojenjima u Kini, koja se bave istraživanjem, razvojem i proizvodnjom različitih segmenata IT, mobilne i telekomunikacione industrije“, zaključila je ta kompanija.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.